Copa America: Ruidiaz z roko izločil Brazilijo, napredovala Peru in Ekvador (VIDEO)

Brazilci so na tretji tekmi ameriškega prvenstva izgubili proti Peruju z 0:1 in se poslovili od tekmovanja.

Objavljeno
13. junij 2016 08.07
Posodobljeno
13. junij 2016 08.28
SOC-FOI-SPO-BRAZIL-V-PERU:-GROUP-B---COPA-AMERICA-CENTENARIO
M. Ž.
M. Ž.

Boston - Brazilski nogometaši bodo imeli slabe spomine na jubilejno stoto izvedbo ameriškega prvenstva, saj so na svoji tretji tekmi izgubili proti Peruju z 0:1 in tekmovanje končali že po skupinskem delu.

Brazilci so bili po dveh tekmah na prvem mestu skupine B in imeli vse stvari v svojih rokah, za napredovanje pa so potrebovali le točko. A to se ni zgodilo in proti Peruju so ostali praznih rok, na drugi tekmi pa je Ekvador s 4:0 premagal Haiti, kar je pomenilo, da sta napredovala Peru in Ekvador.

Peru je tekmo z Brazilijo odločil s kontroverznim golom Raula Ruidiaza v 75. minuti. Perujski rezervist je v kazenskem prostoru pričakal podajo Andyja Pola in žogo z roko spravil v mrežo (v spodnjem videu), sodniki pa so njegovo potezo spregledali in po štiriminutnem premoru, med katerim so se posvetovali o regularnosti njegove poteze, gol priznali.

»Prepričan sem, da so brazilski navijači videli, na kakšen način je bilo izločeno naše moštvo. Ni možno, da bi sprejel tako nepošteno odločitev. Brazilija ni bila izločena iz turnirja z ničemer, kar bi bilo povezano z nogometom. Sploh ne razumem, s kom ali čim so se sodniki posvetovali pred končno odločitvijo. Bila je tako očitna roka, toda žal nimamo vpliva na sodnike,« je bil jezen brazilski selektor Dunga.

Na drugi tekmi skupine B je Ekvador prepričljivo odpravil Haiti s 4:0, s tem je dosegel svojo prvo zmago na letošnji izvedbi, kar mu je zadostovalo za preboj v četrtfinale. Ekvador se bo tam pomeril z domačo reprezentanco ZDA, Peru pa s Kolumbijo.

Ameriško prvenstvo, skupina B

Peru - Brazilija 1:0 (0:0)

(Ruidiaz 75.)

Ekvador - Haiti 4:0 (2:0)

(E. Valencia 11, Ayovi 20., Noboa 57., A. Valencia 78.)

 

Lestvica:

1. Peru 3 2 1 0 4:2 7 točk

2. Ekvador 3 1 2 0 6:2 5

3. Brazilija 3 1 1 1 7:2 4

4. Haiti 3 0 0 3 1:12 0