CR7 bo danes (preventivno) počival

Trener Reala Carlo Ancelotti bo skušal Cristiana Ronalda, ki ga muči koleno, optimalno pripraviti do gostovanja v Dortmundu.

Objavljeno
05. april 2014 15.53
FBL-EUR-C1-REALMADRID-DORTMUND
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Čeprav so se nogometaši Reala Madrida po porazih z Barcelono in Sevillo znašli v težkem položaju v boju za naslov državnih prvakov, saj imajo na tretjem mestu za Atleticom tri točke zaostanka, za večno tekmico Barcelono pa dve, bo trener Carlo Ancelotti udarno enajsterico za današnje gostovanje 32. kola pri Sociedadu sestavil brez portugalskega superzvezdnika Cristiana Ronalda.

CR7 je v sredini prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov na štadionu Santiago Bernabeu, ki so jo galaktiki dobili s 3:0, najprej v 57. minuti kot zadnji zatresel mrežo Borussie, 23 minut pozneje pa z bolečinami v kolenu predčasno zapustil igrišče, zamenjal ga je Brazilec Casemiro. Da bi bil v torkovem povratnem obračunu v Dortmundu spet optimalno pripravljen, ga je Ancelotti danes namenoma pustil doma. »Poškodba ni hujša, a ga bomo proti Sociedadu raje preventivno spočili. Odločili smo se, da je zanj - v izogib vsakršnemu tveganju - bolje, da ima še kak dan več počitka. V torek bo tako bolj svež in bolje pripravljen,« je poudaril prekaljeni italijanski strateg, ki je še dodal, da se v moštvo vrača Angel Di Maria, ki pa ga najverjetneje še ne bo v začetni enajsterici.