Dani Alves zapušča Torino; naslednja postaja City?

Brazilski bočni igralec Dani Alves po le eni sezoni zapušča torinski Juventus, bil naj bi tik pred podpisom pogodbe s Cityjem.

Objavljeno
28. junij 2017 20.45
Italy Soccer Champions League
N. Gr.
N. Gr.

Torino - Novica o razhodu Danija Alvesa in Juventusa je po odličnih predstavah Brazilca v lanski sezoni precejšnje presenečenje. Alves je bil eden najboljših posameznikov na igrišču v šampionski sezoni Juventusa, ki se je v ligi prvakov končala na zadnji stopnički, a v garderobi očitno ni bilo vse tako, kot mora biti. 

»Žal mi je, če sem užalil koga v Torinu, a živim sproščen in spontan način življenja, ki ga le redkokdo razume. Juventus zapuščam z lepimi spomini, navijačem pa bi se rad zahvalil za nepozabno leto,« je na svojem Instagram profilu zapisal Alves. Zanj naj bi se najbolj resno zanimal Manchester City, kjer bi Alves spet lahko združil moči s Pepom Guardiolo, s katerim sta odlično sodelovala že pri Barceloni. 

Medtem ne pojenjajo niti govorice, da je prestop Alexisa Sancheza v City le še vprašanje časa, podpis naj bi se zgodil takoj po prihodu Čilenca s pokala konfederacij. 

Britton podaljšal s Swanseajem

Kapetan angleškega nogometnega prvoligaša Swanseaja Leon Britton je podaljšal pogodbo s klubom za eno leto. V klubu so mu ponudili možnost, da ob določenem številu nastopov sodelovanje podaljšajo še za eno leto.

Štiriintridesetletnemu vezistu je klub zagotovil tudi službo v trenerskem štabu, ko konča kariero. Britton se je Swanseaju pridružil leta 2002 kot posojen nogometaš West Hama, potem pa je dokončno prestopil k valižanskemu kolektivu. Pri tem je igral vse odtlej, z izjemo začetka sezone 2010/11, ko je bil posojen Sheffield Unitedu.