Derbi na Old Traffordu brez zadetkov

V derbiju drugega kola angleškega prvenstva sta se Chelsea in Manchester United razšla z izidom 0:0.

Objavljeno
27. avgust 2013 00.47
FBL-ENG-PR-MAN UTD-CHELSEA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Angleška nogometna velikana Manchester United in Chelsea v prvem velikem derbiju nove sezone angleškega prvenstva nista zadovoljila visokih pričakovanj nogometnih navdušencev, saj sta se razšla brez zadetkov.

Dvoboj je javnost na Otoku težko čakala že zaradi dileme Wayna Rooneyja, ki ga trener Londončanov Jose Mourinho tako vztrajno vabi v Chelsea. Toda trener David Moyes, ki je kot naslednik Alexa Fergusona vodil prvo tekmo na Old Traffordu, je presenetil in ga v igro poslal kot zamenjavo za Ryana Giggsa, vseeno pa vključil tudi Robina van Persieja.

Mourinho je pred tekmo dodobra premešal prvo enajsterico: na klopi je pustil Juana Mato in Fernanda Torresa. Chelsea bo ta teden odigral še tekmo superpokala z Bayernom.

Zlasti v prvem polčasu so navijači lahko spremljali zelo taktično igro, ki ni postregla z veliko priložnostmi. Še najbolj razigran je bil Wayne Rooney, ki je po pol ure igre streljal po podaji Toma Cleverleyja. Slednji je poskusil še nekaj minut pred koncem polčasa, a streljal prek vrat.

Bolj se je igra razživela v drugem delu. Rooney je v 57. minuti podal do Dannyja Welbecka, ki pa je iz ugodnega položaja streljal mimo gola. Na drugi strani je s strelom z razdalje poskusil Gary Cahill, a je bil David de Gea, ki sicer ni imel veliko dela, na mestu. Ashley Cole je v 71. minuti padel v vratarjevem prostoru in zahteval najstrožjo kazen, a sodnik ni pokazal na belo točko. Pred vrati Chelseaja je bilo vroče zlasti v zadnjih minutah. Nevarno je streljal van Persie, a tudi najboljši strelec rdečih vragov v prejšnji sezoni ni spremenil izida.

Konec pogajanj za Rooneyja?

Mourinha so po tekmi kajpak zasuli z vprašanji, ali bo Chelsea naredil naslednji korak pri pogajanjih za Rooneyja. Portugalec je namignil, da se bo moral 27-letnemu angleškemu napadalcu najbrž odpovedati. »Najbrž si zdaj želi ostati tam, kjer je. Če bo takšna njegova odločitev, jo bomo seveda spoštovali,« je dejal za Sky Sports.

Rooneyjeva predstava je sinoči lahko močno razveselila Moyesa ob njegovem krstu na Old Traffordu, čeprav se je tudi sam po tekmi jezil zaradi nedosojene 11-metrovke, ko je z roko igral Frank Lampard. »Igrali smo dobro, a žal nam ni uspelo doseči gola. Škoda, ker nismo izkoristili zadnje priložnosti,« je povedal trener Uniteda.

Chelsea bo v petek odigral še en močan derbi. Z Bayernom se bo pomeril na tekmi superpokala.