Bayern po zmagi v derbiju pred vrati novega slavja

Na tekmi z nemškega vrha je v Leipzigu odločil gol münchenskega reprezentanta Leona Goretzke.
Fotografija: Bayernov strelec Leon Goretzka in Leipzigov Avstrijec Marcel Sabitzer sta bila med osrednjimi akterji velikega derbija. FOTO: Annegret Hilse/AFP
Odpri galerijo
Bayernov strelec Leon Goretzka in Leipzigov Avstrijec Marcel Sabitzer sta bila med osrednjimi akterji velikega derbija. FOTO: Annegret Hilse/AFP

Nemška bundesliga je na velikonočno soboto prinesla derbi vodilnih ekip Bayerna in Leipziga, ki se je končala s tesno zmago aktualnih prvakov z 1:0.

Na derbiju ni bilo kaznovanega domačega aduta Kevina Kampla, nekoč slovenskega reprezentanta, in poškodovanega prvega zvezdnika nemških štadionov Roberta Lewandowskega.

Navzlic njegovi odsotnosti pa so se Münchenčani veselili zmage po sicer obojestransko zelo dinamični predstavi. Edini gol je za tri točke branilcev lovorike zabil Leon Goretzka, veliko zaslug za uspeh gostov vnovič pripada zanesljvemu Manuelu Neuerju v vratih. Nogometaši domačega moštva so večkrat močno pritisnili, zlasti aktiven je bil avstrijski as Marcel Sabitzer, mreža prvakov pa je ostala nedotaknjena.

To je bila tako nemara ključna tekma v boju za solatni krožnik, s katerega zadnjih že zadnjih osem let jedo le Bavarci. Bayern zdaj uživa po 27 kolih (od 34) sedem točk prednosti pred Leipzigom, s to zmago na tleh nekdanje NDR pa je tako začel priprave na Oktoberfest že v začetku aprila. Pred vrati pa ima že novo veliko predstavo, v sredo doma proti PSG v prvem dvoboju četrtfinala lige prvakov.

Erling Braut Haaland je pri 21 golih v sezoni. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Erling Braut Haaland je pri 21 golih v sezoni. FOTO: Ina Fassbender/AFP


Borussia iz Dortmunda je doma izgubila proti Eintrachtu z 1:2 ter ostala brez pomembnih točk v boju za ligo prvakov, za četrtim mestom zaostaja že za 7 točk.

Odličnega Norvežana Erlinga Brauta Hålanda ni bil med strelci, pri 21 golih v sezoni mu jih do Lewandowskega manjka kar 14.

Nemška liga, 27. krog
Bayer Leverkusen : Schalke 2:1 (Alario 26., Schick 72.; Huntelaar 81.)
Borussia Dortmund : Eintracht Frankfurt 1:2 (Hummels 45.; Schulz 11./ag, Silva 87.)
Augsburg : Hoffenheim 2:1 (Vargas 8., Hahn 23.; Skov 86.)
Mainz : Arminia Bielefeld 1:1 (Brosinski 56./11m; Voglsammer 76.)
Wolfsburg : Köln 1:0 (Brekalo 69.)
Leipzig : Bayern München 0:1 (Goretzka 38.)
Kampla ni bilo v kadru Leipziga
Borussia Mönchengladbach : Freiburg 2:1 (Thuram 53., 60.; Sallai 10.)
Stuttgart : Werder 1:0 (Augustinsson 81.)
Union Berlin : Hertha Berlin 1:1 (Andrich 10.; Lukebakio 35./11m)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: