Dinamo odpustil Ivajla Peteva

Nogometaši Dinama so dva dni pred začetkom nove sezone izgubili trenerja, Ivajlo Petev je dobil nogo. 

Objavljeno
13. julij 2017 12.01
Nogomet Gorica - Maribor. Mariborski trener Srebrnič Miro. V Novi gorici 12.9.2015
N. Gr.
N. Gr.

Zagreb - Dogajanju v zagrebškemu nogometnemu velikanu se v zadnjih dneh čudijo vsi. Ivajlo Petev je kljub drugemu mestu v državnem prvenstvu v lanski sezoni dobil zaupnico uprave za nadaljne delo, nato pa je le dva dni pred novo sezono iz Zagreba prišla vest, da je Bolgar dobil nogo. Razlog za to odločitev naj bi bile neprepričljive igre v pripravljalnem obdobju. 

Bolgarski trener je Dinamo vodil na 35 tekmah, februarja letos pa je podaljšal pogodbo do leta 2020. Petev je imel zagotovljenih 250.000 evrov za vsako sezono, zagrebški klub bo, kot kaže, nekdanjemu trenerju izplačal 750.000 evrov.

Njegov naslednik naj bi bil že znan, to bo stari znanec tako slovenskih kot hrvaških nogometnih zelenic Krunoslav Jurčić, ki bo na klop Dinama, če navedbe držijo, sedel še četrtič. Jurčić je bil pred časom tudi trener Maribora, pred sezono pa naj bi se z njim spogledoval tudi Milan Mandarić, a do dogovora z Olimpijo ni prišlo. 

V vmesnem času bo Dinamo vodil dosedanji pomočnik trenerja Mario Cvitanović, predsednik Dinama Mirko Barišić pa je dejal, da ima Cvitanović možnost, da si z dobrimi rezultati zagotovi trajno mesto na klopi najuspešnejšega hrvaškega kluba. A po vesteh iz hrvaških medijev sodeč je le še vprašanje časa, kdaj bo Jurčić tudi uradno postal trener modrih iz Zagreba. 

Dinamo bo novo sezono hrvaškega prvenstva začel v soboto na Maksimiru, kamor v goste prihaja Istra.