Dob še drugič nadigral Triglav in si priboril mesto v prvi ligi

Nogometaši Doba so na povratni tekmi kvalifikacij za nastop v 1. SNL ugnali Triglav s 4:0 in si zagotovili igranje med elito.

Objavljeno
06. junij 2012 16.11
Posodobljeno
06. junij 2012 17.01
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Dob - Gostje iz gorenjske prestolnice so bili pred težko nalogo, saj na povratni tekmi kvalifikacij za igranje v 1. SNL proti Dobu lovili zaostanek dveh zadetkov. Na domači zelenici so nogometaši Doba še drugič ugnali Triglav, ki je tokrat klonil s kar 4:0 in si povsem zasluženo priborili mesto v prvi slovenski nogometni ligi.

Dvoboj na Dobu - ogledala sta si ga tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin in selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović - se je začel po okusu domačih nogometašev, ki so že v enajsti minuti oplemenitili kranjski rezultat. Akcijo je začel Mitja Klopčič, ki je lepo prodrl po levi strani in poslal uporaben predložek do Gorana Vuka. Eden od junakov prve kvalifikacijske tekme je bil spretnejši od svojega čuvaja, žogo pa je nato poslal še za hrbet kranjskega vratarja Darjana Curanovića za 1:0, piše STA.

Kranjčani so bili po prejetem zadetku v šoku, dodatna pa so doživeli osem minut kasneje. Najprej je glavni sodnik Davor Drečnik po prekršku domačega igralca Simona Goropečnika nad Dejanom Burgarjem dosodil 11-metrovko za Kranjčane, a je domači vratar Albin Vezirovič prebral namero Burgarja in ubranil kazenski strel, že v naslednji akciji pa je izjemno hitri in najboljši strelec 2. SNL, Vuk, povišal na 2:0.

Neustavljiv Vuk pripravil drugi enajstmetrovko

Kranjčani so do konca polčasa skušali znižati visok zaostanek, še najbližje zadetku je bil v 27. minuti Enis Đurković. Najprej je v 42. minuti Edis Mešanović za las zgrešil kranjska vrata, v sodnikovem podaljšku pa so domači nogometaši vodili s 3:0. Znova je bil glavni akter Vuk: najboljšega igralca Doba je v kazenskem prostoru zrušil Rok Dolžan, z 11-metrovke je bil natančen domači kapetan Klemen Kunstelj.

Domači navijači  so bili ob polčasu navdušeni s predstavo svojih ljubljencev - v 52. minuti jih je namreč vnovič razveselil Kunstelj, ko je s pravim "projektilom" povišal na 4:0. V nadaljevanju se je tekma precej umirila, oba trenerja sta priložnost za dokazovanje ponudila igralcem s klopi, domači nogometaši pa so brez večjih težav nadzorovali Kranjčane in si izborili nastop v 1. SNL.

Kvalifikacije za 1. SNL (povratna tekma)

Roltek Dob : Triglav Gorenjska 4:0

(Vuk 11., 19., Kunstelj 45./11m., 52.)

(Dob je prvo tekmo dobil z 2:0)