Dobra novica za Štajerce: Zahović mlajši nared za vrnitev

Danes bodo aktivni Mariborčani, jutri še Ljubljančani in Domžale.
Fotografija: Ne le navijači, tudi Zlatko Zahović komaj čaka na vrnitev sina Luke. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Ne le navijači, tudi Zlatko Zahović komaj čaka na vrnitev sina Luke. FOTO: Mavric Pivk

Bravo in Aluminij sta odprla 5. kolo 1. SNL, v katerem bosta danes in jutri še po dve tekmi. Potem ko so se Kidričani s tremi točkami iz Spodnje Šiške zavihteli na vrh lige, bo sobotno popoldne rezervirano za tekmo v Kranju, večer pa morda za prvo zmago Maribora pred poletom na Norveško. V Ljudskem vrtu bo gostoval novinec Tabor. Jutri bosta še tekmi v Domžalah in Velenju.

Kranj: Triglav – Mura (sobota, sodnik Slavko Vinčić, 17.30): Kdo bi si mislil, da je bil Triglav pod taktirko Dejana Dončića v minuli sezoni nerešljiva uganka za Anteja Šimundžo in Muro. Oba trenerja sta morda najmočnejša člena moštev, ki se prebijata proti vrhu. Mura je bila že večkrat sila v SNL, Triglav v samostojni državi še ne. S svojim močnim igralskim zaledjem bi to lahko nekoč postal, še posebej, če bi se aktiviral še kakšen podjetniško izzvani posameznik ali pa kar večji pokrovitelj. Zadnja kamenčka v kranjskem mozaiku nogometa, kot temelja za tekmovalni preskok, sta še v pripravi. Žarometi bodo prišli naslednje leto, potem pa je že čas za novo ali vsaj posodobljeno podobo športnega parka. Triglav prav gotovo ima potenciale za vidnejšo vlogo. Ima jih tudi Mura, ki je še brez poraza, a s tekmo in točko manj za tekmeci na lestvici. Vložek je torej velik, zmagovalec bi se še utrdil na vrhu. Še beseda, dve o glavnemu sodniku. Vrhunsko je v solunskem peklu izpeljal dvoboj PAOK in Ajaxa ter potrdil, da zmore, če hoče.



Maribor: Maribor CB24 Tabor (Roman Glažar, 20.15): Hvala bogu, naj bi odleglo Mariborčanom po tekmi. Novinec v ligi bi moral biti po meri nekoliko vznemirjenih vijoličnih, ki jih ne skrbi več boj za ligo prvakov, marveč za državnega prvaka. Povečevanja zaostanka za Olimpijo si ne smejo več privoščiti. Napovedana vrnitev prvega strelca Luke Zahovića je lahko velika spodbuda za povrnitev moštvene forme. Njegova odsotnost je bila opazna v tekmah z malimi, Triglavom in Rudarjem, in tudi proti desetim Ljubljančanom. Z ali brez Luke pa tudi Tabor v najboljši podobi ne bi smel podaljšati vijoličnega niza brez ligaške zmage.

Domžale: Domžale – Celje (nedelja, Damir Skomina, 18): Vznemirljivo vprašanje za Domžalčane je naslednje: je bil slab vstop v prvenstvo posledica nesrečnih naključij in evropskega ritma, starih slabosti na začetku sezone ali krize vodenja? Trener Simon Rožman je v položaju, ko ne bodo zadostovale le besede, marveč dejanja igralcev. Oni bodo rešili ali »pokopali« trenerja, ki v »svojem« Celju nima ravno ugodnega tekmeca za reševanje iz krize. Tudi Celjani so začeli rezultatsko slabše od pričakovanj, a nič slabše kot v minuli sezoni, v kateri so z Domžalčani trikrat igrali neodločeno. Izgubili so le v Celju. Domžalska sreča v nesreči je prodaja Shamarja Nicholsona. Veliko evrov bo v blagajno prinesel Jamajčev pričakovani odhod na bolje.

Velenje: Rudar – Olimpija (Matej Jug, 20.10): Velenjčani z Janijem Žilnikom na trenerski klopi so preživeli gostovanje v Kidričevem, a učinek nerodne »odstrelitve« Almirja Sulejmanovića in Marijana Pušnika ter njunega spora bo najbrž šele prišel v obliki slabših rezultatov in iger. Škoda, »knapi« imajo namreč posrečeno sestavljeno zasedbo in dovolj močno, da bi z manjšimi triki – suhim igriščem in višjo travo – presenetila tudi Olimpijo. Prav »počasna žoga« je strup za ljubljanske šprinterje. Trener Olimpije Safet Hadžić se tu in tam mora ukvarjati z muhavostjo posameznikov, a v seštevku si lahko privošči, da zaupa tudi mlajšim slovenskim igralcem. Kljub vsemu bo mentalna trdnost vse pomembnejša, saj bo Olimpija slej ko prej tudi izgubila. Vprašanje je le, kdaj. Njene navijače pa najbolj vznemirja uganka o septembrski podobi moštva – kdo od najboljših bo še v njem? Vključno s predsednikom Milanom Mandarićem.



Aluminij je s tekmo več od Olimpije prehitel Ljubljančane na vrhu lestvice 1. SNL. Foto Delo
Aluminij je s tekmo več od Olimpije prehitel Ljubljančane na vrhu lestvice 1. SNL. Foto Delo

Preberite še:

Komentarji: