Dogovor? Danes, jutri ali pojutrišnjem

Olimpija vs. Nik Omladič: športni direktor Milenko Aćimović o zapletu z najboljšim igralcem.

Objavljeno
18. oktober 2014 02.16
Aleksandar Radosavljević Milenko Aćimović in Darko Karapetrović na tekmi med Olimpijo in Rudarjem. Ljubljana, 17. avgust 2014.
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Nik Omladič je Olimpijina velika težava. Eden od ključnih mož moštva v vzponu je odstranjen iz prve ekipe, ker zavrača podpis nove pogodbe. Stara se bo iztekla ob koncu te sezone. V središču pozornosti je športni direktor Milenko Aćimović. Razrešiti mora zaplet, ki bi lahko ustavil Olimpijin nogometni razvoj.

Je Nik Omladič že preteklost Olimpije?

Upam, da ne. Res je, da že najmanj tri tedne kot mačke hodimo okoli vrele kaše in ne najdemo dogovora. So podrobnosti, ki sem jih nasledil in bi se lahko razrešile že pred mojo vrnitvijo. Pomembno je, da je naše stališče enotno. Z Nikom se želimo dogovoriti in hočemo, da bo še naprej naš igralec.

Imate proste roke pri pogajanjih, ali jih nemara narekuje predsednik kluba Izet Rastoder?

Športno področje je v mojih rokah, ampak preko zmožnosti ne moremo iti. Predsednik ni zahteval, da bi moral zmanjšati stroške, toda obstaja meja. Postavlja jo realnost. Ta je, da nam splošni položaj v Sloveniji ne omogoča, da bi se cedila med in mleko, in zahteva, da vlečemo pametne in razumne poteze.

Drži, da je Nikov pogajalec iz ozadja njegov stric, znani poslovnež Gvido Omladič?

O podrobnostih ne bi želel govoriti. Trudimo se vsi in pred nami ni časovnega roka. Če ne bo dogovora danes, jutri, bo pojutrišnjem. Pogajali se bomo toliko časa, kolikor bo treba, da se bomo dogovorili.

Olimpija veliko tvega, saj bi Nikova odstonost lahko upočasnila razvoj, če ne celo ustavila napredek moštva. Imate zamenjavo za Nika?

Nimamo in mislim, da bi ga v Sloveniji težko nasledil kdorkoli. Vsekakor se zavedamo njegove vloge v moštvu, pri čemer pa še zdaleč ni edini igralec v Olimpiji. Ta čas imam polne roke dela s pogodbami drugih igralcev.

Kakšen je status Matije Škarabota in Elvisa Džafića?

Z Matijo smo se dogovorili, z Elvisom še ne. Tudi z Darijanom Matićem je sklenjen dogovor za podaljšanje sodelovanja. Priznam pa, da čez noč ne bomo razrešili vsega. Vedeti je treba, da Olimpija ne obstaja samo na igrišču, na katerem se bo morda občasno zataknilo, ampak zaenkrat nam gre dobro. Andraž Šporar in drugi mlajši igralci se uveljavljajo, Olimpija in njeni igralci so vse bolj prepoznavni v tujini.

Po odlični predstavi proti Mariboru in prepričljivi zmagi nad Radomljami je nadaljevanje uspešnega niza v Velenju tako rekoč nujno, mar ne?

To si želimo vsi, toda to bo eno od najtežjih gostovanj v jesenskem delu sezone. Rudar je nepredvidljiva ekipa, ki igra lep nogomet. Že v prvi tekmi v Stožicah nam je povzročal veliko težav navkljub zanesljivi zmagi. Ampak od igralcev ne zahtevam nič drugega, kot da šprintajo vso tekmo in da so stoodstotno osredotočeni na dvoboj, po katerem bi lahko postavili nove cilje.

Zdi se, da je edini pravi cilj boj z Mariborom za naslov državnega prvaka?

Umiriti moramo pričakovanja, saj nas je preteklost veliko naučila. Še zdaleč ne bom pametoval, ponovil bom besede trenerja Darka Karapetrovića, ki je dejal, da se mora Olimpija osredotočiti samo na naslednjo tekmo. Kam nas bo razmišljanje 'iz tekme v tekmo' pripeljajo, pa bomo videli.