Domžalčane čaka pekel (VIDEO)

Že včeraj prodanih vseh 54.000 vstopnic za povratni dvoboj 3. kola kvalifikacij za EL med West Hamom in Domžalami.

Objavljeno
03. avgust 2016 08.24
Nogomet Domžale:West Ham United
J. P.
J. P.

London - Nogometaše Domžal, ki so s senzacionalno zmago z 2:1 nad močno favoriziranim West Hamom na prvi tekmi tretjega kola kvalifikacij za evropsko ligo poskrbeli za mednarodno zelo odmeven podvig, očitno čaka v povratnem dvoboju pravi pekel. Olimpijski štadion v Londonu bo namreč v četrtek poln do zadnjega kotička, upoštevaje prodajo vstopnic, ki so v celoti pošle že včeraj. To pomeni, da se bo na tribunah trlo 54.000 navijačev.

Moštvo je sicer zadnjih več kot sto let vadilo in nastopalo na Upton Parku, jutri pa se bo prvič predstavilo še na olimpijskem štadionu, ki ga bo uradno odprlo v nedeljo v prijateljskem obračunu z Juventusom, medtem ko bo v novo sezono angleškega prvoligaškega tekmovanja proti Bournemouthu že štartalo s povečano kapaciteto 60.010 gledalcev.

Iz domžalskega kolektiva pa so sporočili, da so z 21-letnim belokranjskim bočnim branilcem Juretom Balkovcem, ki je zaslovel s projektilom s prostega strela v zadnjem ligaškem derbiju z Mariborom (2:2), podaljšali sodelovanje do kjonca sezone 2018/19. Balkovec nosi klubsko majico že peto sezono, vmes se je eno sezono kot posojen nogometaš kalil v sosednjih Radomljah, sicer pa v 64 dvobojih zabil tudi šest zadetkov. Ob nedavnem odhodu Dejana Trajkovskega je ostal edini pravi levi bočni branilec v moštvu.