Domžale pripeljale Horvata, Olimpija Žinka

Vodilno moštvo državnega prvenstva Domžale se je okrepilo Lucasom Mariem Horvatom, Olimpija je močnejša za Luko Žinka.

Objavljeno
27. februar 2015 15.28
uho*NOGOMET Domžale-Split
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - V domžalskem nogometnem klubu so se pred začetkom spomladanskega dela sezone okrepili s povratnikom Lucasom Mariem Horvatom, ki je podpisal pogodbo do konca sezone 2015/16.

29-letni vezist je za Domžale igral že med letoma 2010 in 2012 ter jim pomagal do državnega in pokalnega naslova, na skupno 39 tekmah pa je dosegel 7 golov.

V Buenos Airesu rojeni nogometaš se je nato leta 2012 pridružil azerbajdžanskemu Bakuju, zdaj pa se je odločil za vrnitev v Domžale:

»Občutki so zelo dobri, saj sem v Domžalah doživel najlepše trenutke v karieri. Želim pomagati ekipi, zato že komaj čakam treninge in da se čim prej vklopim v ekipo. Dal bom vse od sebe, da dosežemo zastavljene cilje. Seveda se zelo dobro razumem z vsemi igralci, ki so bili že takrat v klubu, poznam pa tudi še nekaj ostalih nogometašev. S prilagajanjem ne bom imel težav in tudi s sodelovanjem z Luko Elsnerjem in Rokom Hanžičem ne. Oni so sedaj trenerji in odločajo, kaj je najboljše za ekipo. Če bom dobro pripravljen in si bom zaslužil mesto v ekipi, bom igral, če ne, pač ne bom. Takšen je nogomet. Vse bom moral dati od sebe, da jim dokažem, da sem sposoben igrati,« je pojasnil Horvat, ki na jutrišnji tekmi z Rudarjem še ne bo mogel pomagati svojim soigralcem.

Žinko nova okrepitev Olimpije

Svoj kader so okrepili tudi pri Olimpiji, ki so z vezistom Luko Žinkom podpisali šestmesečno pogodbo. 31-letni Ljubljančan je v svoji karieri med drugim igral za Belo Krajino, Domžale in Rudar, zadnja tri leta pa je preživel v Azerbajdžanu (Baku) in na Kitajskem (Hangzhou Greentown).

»Kot pravemu Ljubljančanu je v meni vselej tlela želja po igranju za Olimpijo, ki je navkljub težavam v preteklosti še vedno veliko ime slovenskega nogometa. Verjamem, da bom s svojimi izkušnjami in marljivostjo na igrišču pripomogel k novim uspehom moštva. Od prihoda s Kitajske sem treniral po individualnem programu. Tudi teh nekaj treningov, ki sem jih opravil v minulih dneh na Kodeljevem, so pokazali, da sem v zelo dobrem stanju. Na koncu pa trenerjeva beseda šteje največ. Veselim se sodelovanja s trenerjem Karapetrovićem in športnim direktorjem Aćimovićem,« je pojasnil Žinko.

Petrović v vrata Zavrča

Zavrč pa se je tik pred začetkom spomladanskega dela 1. SNL okrepil z vratarjem Nikolo Petrovićem, ki je bil do konca prejšnje sezone član beograjskega Partizana, pred tem pa je igral tudi za Teleoptik. Z Zavrčani je podpisal enoinpolletno pogodbo.