Dortmund izkoristil Bayernov zdrs z dvojčkom Reusa

Razlika na vrhu nemške bundeslige med serijskim prvakom Bayernom in največjim rivalom iz Dortmunda spet znaša šest točk.
Fotografija: Marco Reus pred vratarjem Andreasom Luthejem na nedeljskem obračunu v Berlinu. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
Odpri galerijo
Marco Reus pred vratarjem Andreasom Luthejem na nedeljskem obračunu v Berlinu. FOTO: Ronny Hartmann/AFP

Nogometaši Borussie Dortmund so v predzadnji tekmi 22. kola nemške lige na gostovanju pri Unionu v Berlinu zmagali s 3:0 in tako znižali zaostanek za vodilnim Bayernom, ki je v soboto presenetljivo izgubil z Bochumom z 2:4. Razlika med prvima na lestvici je zdaj šest točk (52:46). Porurci v nedeljo niso naredili napake, bili so prepričljivi in učinkoviti. Odločitev je padla že v prvem polčasu, ko je v le sedmih minutah (18. in 25.) dvakrat zadel Marco Reus. Delo rumeno-črnih je v drugem delu dokončal še Raphaël Guerreiro.

Preostale ekipe z vrha lestvice so igrale že v soboto. Vodilni Bayern si je privoščil precejšen spodrsljaj, saj je z 2:4 izgubil z Bochumom. Bayern bi teoretično moral imeti lahko delo, a je v tej sezoni doživel že nekaj popolnih mrkov. To je odlično izkoristil razigrani Bochum, ki je kot prva ekipa po več kot 40 letih zabil gostujočemu Bayernu več kot tri gole v prvem polčasu. Za slabo tolažbo Bavarcem sta bila le zadetka Roberta Lewandowskega, zanj že 25. in 26. v ligaški sezoni.

Leverkusen je v večerni tekmi, sicer ne zlahka, premagal Stuttgart s 4:2 in začasno na tretjem mestu prišel le na dve točki zaostanka za Dortmundom, a je razlika zdaj spet pet točk. Berlinska Hertha je izgubila z zadnjim Greuther Fürthom z 1:2; Wolfsburg je Eintracht Frankfurt premagal z 2:0, Borussia Mönchengladbach pa je s 3:2 ugnala Augsburg. Freiburg je igral le 1:1 z Mainzem.

Na prvi tekmi kroga je že v petek Leipzig s 3:1 premagal Köln, nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl pa ni dobil priložnosti za nastop pri Leipzigu. V zadnji nedeljski tekmi je Hoffenheim z 2:0 premagal Arminio Bielefeld in se zavihtel na peto mesto, a tik pod vrhom vlada precejšnja gneča, saj imajo kar štiri ekipe (Hoffenheim, Leipzig, Freiburg in Union) po 34 točk.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: