Dragan Stojković: Še ena zmaga, nato priprave za Portugalsko

Danska nogometna reprezentanca si je zagotovila najmanj dodatne kvalifikacije, tako kot že prej Španija, Francija in Belgija.
Fotografija: Takole se je veselil gola vse boljši srbski napadalec Dušan Vlahović. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
Odpri galerijo
Takole se je veselil gola vse boljši srbski napadalec Dušan Vlahović. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP

Danska nogometna reprezentanca je tudi po sedmem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 stoodstotna v skupini F, tokrat je s 4:0 premagala Moldavijo. S tem si je zagotovila najmanj dodatne kvalifikacije, tako kot že prej Španija, Francija in Belgija.

V skupini A je Azerbajdžan gostil Irsko in izgubil z 0:3, Callum Robinson je zadel dvakrat za zmagovalce. Luksemburg pa je igral proti Srbiji in izgubil z 0:1, potem ko je v 68. minuti zadel Dušan Vlahović. Srbija vodi s 15 točkami, ima točko in tekmo več od Portugalske, obe sta zelo blizu osvojitve prvih dveh mest.


»Zmagali smo, ker smo bili potrpežljivi in do konca verjeli v zmago«


»Uf, to je bila zelo zahtevna tekma za nas. Zmagali smo, ker smo bili potrpežljivi in do konca verjeli v zmago. Zame je bilo ključno, da smo si ustvarili veliko priložnosti za gol, četudi smo zmagali le z enim doseženim golom,« je zatrdil srbski selektor Dragan Piksi Stojković in dodal: »Tudi med polčasoma smo verjeli v našo zmago. Dogovorili smo se, da bomo nadaljevali potrpežljivo in to se nam je obrestovalo. Imeli smo veliko lepih akcij, toda 1:0 je povsem dovolj visoka zmaga. Zdaj moramo premagati Azerbajdžan in se nato pripraviti za vrhunec, torej gostovanje na Portugalskem.«

Standings provided by SofaScore LiveScore


V skupini B, kjer ima Španija zagotovljene najmanj dodatne kvalifikacije in ki se bo v nedeljo s Francijo merila za naslov v ligi narodov, je Švedska ugnala Kosovo s 3:0 in se ob tekmi manj na točko približala vodilni Španiji. Tri točke manj kot Španci pa imajo po novem Grki, ki so zmagali v Gruziji z 2:0, gola so dosegli v 90. minuti in peti minuti dodatka.


Na Finskem odločila tekmo Jarmolenko in Jaremčuk


V skupini C je Litva premagala Bolgarijo s 3:1, Švica pa je ugnala Severno Irsko z 2:0, potem ko je gola dosegla ob koncu prvega in ob koncu drugega polčasa. V tej skupini vodi Italija s 14 točkami, Švica jih ima enajst. Bosna in Hercegovina je v skupini D v gosteh z 2:0 premagala Kazahstan, oba gola je prispeval Smail Prevljak. Finska pa je doma izgubila proti Ukrajini z 1:2, Andrij Jarmolenko in Roman Jaremčuk sta prinesla zmago gostom. V tej skupini so si Francozi že zagotovili najmanj dodatne kvalifikacije.

Veselje ukrajinskih nogometašev po golu Jarmolenka. FOTO: Lehtikuva Lehtikuva/Reuters
Veselje ukrajinskih nogometašev po golu Jarmolenka. FOTO: Lehtikuva Lehtikuva/Reuters


V skupini F je Škotska v razburljivem obračunu premagala Izrael s 3:2, Scott McTominay je s svojim prvencem odločil tekmo v četrti minuti sodniškega dodatka. Avstrija je zmagala na Ferskih otokih z 2:0, Danska pa je s štirimi različnimi strelci v prvem polčasu nadigrala Moldavijo. Danci so na vrhu skupine s 26 doseženimi goli, prejeli pa niso še niti enega - edini v evropskih kvalifikacijah.

Anglija je v skupini I gostovala v Andori in zmagala s 5:0, z enakim izidom je Poljska odpravila San Marino. Dvoboj Madžarske in Albanije je v korist slednje z 1:0 odločil Armando Broja v 80. minuti. Anglija je na vrhu z 19 točkami, sledita Albanija s 15 in Poljska s 14 točkami.

Preberite še:

Komentarji: