Dvoboj Lazia in Juventusa jezi Romo

Juventus in Lazi se bosta drevi pomeria v finalu ita. pokala. Za Torinčane je tekma pravšnja generalka za finale lige prvakov.

Objavljeno
19. maj 2015 20.20
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Rim – Finalna tekma italijanskega pokala, ki bi jo morali igrati 7. junija, je nogometno družino na »škornju« dvignila na noge veliko prej. Lazio in Juventus se bosta pomerila že drevi, saj bo slednji 6. junija v Berlinu iskal presenečenje v finalu lige prvakov proti Barceloni. Nocojšnji finale bo pravšnja generalka za Juve, saj gre v finalih vselej za specifične okoliščine, dobrodošla je sleherna pridobljena izkušnja. Mimogrede: Barça bo igrala pokalni finale z Bilbaom 30. maja.

Finale ne vznemirja le nocojšnjih finalistov, pač pa celotno nogometno Italijo. Laziev tabor je dosegel, da je vodstvo lige posledično prestavilo prvenstveno tekmo predzadnjega kola – rimski mestni derbi z Romo – s sobote na ponedeljek, kar je razjezilo tabor Rome. Rimska kluba se borita za drugo mesto, ki neposredno vodi v ligo prvakov 2015/16. Roma, ki v večnem mestu uživa večjo podporo, ta čas zaseda drugo mesto (67 točk), Lazio je tretji (66), četrti pa Napoli (63). Premik termina rimskega derbija je vznemiril tudi Napoli, češ da se bosta Rimljana dogovorila za izid, ki bi vrgel iz igre prav Neapeljčane. Ti zahtevajo, da se v ponedeljek ob isti uri igra tudi tekma Juventus – Napoli, ki je sicer na sporedu v soboto. V zadnjem kolu bi bil namreč lahko na sporedu še en derbi za ligo prvakov Napoli – Lazio.

Juve bo napadel 10. zvezdico (z 9 naslovi si deli vrh z Romo) s spočitimi imeni, kot so Buffon, Vidal, Pirlo, Tevez, Evra, Pogba in Llorente (kaznovana sta Morata in Marchisio), ki so ob nedavni zmagi pri Interju povečini počivali.

Finale italijanskega pokala (Rim)

Juventus : Lazio (20.45)