Edina Džeka je izbral klub Mihe Zajca

Bosanski nogometni veteran in finalist zadnje lige prvakov v dresu milanskega Interja bo kariero nadaljeval v Turčiji pri Fenerbahčeju.
Fotografija: Najboljši strelec Bosne in Hercegovine Edin Džeko bo po osmih sezonah zapustil Italijo. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Odpri galerijo
Najboljši strelec Bosne in Hercegovine Edin Džeko bo po osmih sezonah zapustil Italijo. FOTO: Molly Darlington/Reuters

Bosanski nogometni veteran Edin Džeko, finalist zadnje lige prvakov v dresu milanskega Interja, bo kariero nadaljeval v Turčiji pri klubu slovenskega reprezentanta Mihe Zajca Fenerbahčeju, je sporočil eden od treh največjih klubov v Turčliji in Istanbulu. Dveletna pogodba bo Sarajevčanu navrgla štiri milijone evrov letne plače plus bonusi. 

Glavna naloga 37-letnega napadalca bo ublažiti odhod Ekvadorca Ennerja Valencio, najboljšega strelca turške superlige v minuli sezoni (29 golov), ki se je pridružil Internacionalu v Braziliji.

Džeko, ki je igral za Wolfsburg, Manchester City in Romo ter je bil najboljši strelec bundeslige (2009/10, 22 golov) in serie A (2016/17, 29) je v lanski sezoni za milanski Inter dosegel 14 golov v vseh tekmovanjih.

Fenerbahce, ki je v domačem prvenstvu osvojil drugo mesto za večnim tekmecem Galatasarayem, ni osvojil turškega prvenstva že vse od leta 2014.

Preberite še:

Komentarji: