El Shaarawy v polno po 622 dneh (VIDEO)

Občasni italijanski nogometni reprezentant, napadalec Milana Stephan El Shaarawy, je le prekinil dolg strelski post.

Objavljeno
09. november 2014 13.15
SOCCER-ITALY/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Genova - Občasnemu italijanskemu nogometnemu reprezentantu, napadalcu Milana Stephanu El Shaarawyju, se je odvalila skala od srca, potem ko je v sinočnjem derbiju enajstega kola »serie A« na gostovanju pri Sampdorii (2:2) že v deseti minuti prekinil svoj kar 622 dni dolg strelski post v italijanskem prvoligaškem tekmovanju.

Ko ga v zadnjih skoraj dveh letih niso dajale poškodbe, je imel mladenič egiptovskih korenin, ki je pred dvema tednoma dopolnil šele 22 let, težave s formo, zato se nikakor ni mogel vpisati med strelce, resda pa je v minuli sezoni odigral zgolj šest ligaških dvobojev. Nič čudnega torej, da je gol, s katerim je prekinil dolg strelski mrk, doživel zelo čustveno in v solzah.

»Čudovit, zelo lep zadetek,« je sijajno akcijo - podal mu je Jeremy Menez, nato pa se je sam sprehodil mimo tekmečevih branilcev, sprožil z roba kazenskega prostora in mojstrsko matiral Sergia Romera - podoživel El Shaarawy in dodal: »Res sem bil zelo vesel, ker že zelo dolgo nisem zadel. Solze so bile spontane, takoj po golu se mi je po glavi namreč podilo tisoč misli.«