Elsnerjev Le Havre brez možnosti v Lillu

V 22. kolu francoskega nogometnega prvenstva trije zadetki kanadskega napadalca Jonathana Davida, PSG zmagal v Nantesu.
Fotografija: Varovanci Luke Elsnerja so iz Lilla odšli brez točkovnega plena. FOTO: Denis Charlet/AFP
Odpri galerijo
Varovanci Luke Elsnerja so iz Lilla odšli brez točkovnega plena. FOTO: Denis Charlet/AFP

Francoski nogometni prvoligaš Le Havre, ki ga vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, je v 22. kolu domače lige gostoval pri favoriziranem Lillu in izgubil z 0:3.

Lille je povedel v 14. minuti, ko je njegov najboljši strelec Jonathan David iz bližine dosegel svoj deveti gol sezone. Isti igralec je imel v končnici prvega dela še eno lepo priložnost, v 44. minuti pa je po lepi akciji in podaji Angela Gomesa za hrbet Le Havrove obrambe tudi zadel za 2:0. Le Havre je v prvem polčasu sprožil le dva strela, enega v okvir vrat.

Jonathan David (levo) je za Lille dosegel hat-trick. FOTO: Denis Charlet/AFP
Jonathan David (levo) je za Lille dosegel hat-trick. FOTO: Denis Charlet/AFP

Kmalu po začetku drugega polčasa je Lille prišel do enajstmetrovke. To je v 49. minuti izvedel David, a je njegov strel vratar Le Havra Arthur Desmas obranil, toda Kanadčan je prišel do odbite žoge in jo poslal v mrežo za 3:0.

David, ki je imel po uri igre še eno izjemno priložnost, je z 11 goli v družbi Wissama Ben Yedderja iz Monaca in Alexandra Lacazetta na drugem mestu med strelci, prvi je z 21 Kylian Mbappe. Le Havre je eno svojih lepših priložnosti zapravil v 81. minuti, ko je domači čuvaj mreže Lucas Chevalier obranil močan strel z roba kazenskega prostora.

Vodeči PSG je v Nantesu tekmo začel brez Kyliana Mbappeja, ki je pred kratkim sporočil, da bo poleti zapustil klub. Parižanom v prvem polčasu ni uspelo zatresti tekmečeve mreže, jo je pa 60. minuti Lucas Hernandez. V 62. je v igro prišel tudi Mbappe in v 78. minuti dosegel gol iz enajstmetrovke za končnih 2:0.

Komentarji: