Evrogol Alabe odprl pot Realu do nove zmage na clasicu, Suarez rešil Atletico

Madridski Real je zmagovalec prvega el clasica nove sezone španskega prvenstva, na Camp Nouu sta odločila David Alaba in Lucas Vazquez (1:2). Prvenec Agüera.
Fotografija: Soigralci so obkolili Alabo po njegovem prvem golu v dresu Reala. FOTO: Josep Lago/AFP
Odpri galerijo
Soigralci so obkolili Alabo po njegovem prvem golu v dresu Reala. FOTO: Josep Lago/AFP

Po tem, ko je Barcelona v prvem polčasu imela pobudo, je David Alaba z mojstrovino poskrbel za vodstvo Madridčanov po prvih 45 minutah. V drugem delu tekme je Real zaigral bolje, a nobena ekipa ni imela večjih priložnosti, na koncu pa je tekmo po protinapadu odločil Lucas Vazquez. Da je bila pot domov za katalonske ljubitelje nogometa vsaj malce manj boleča, je v zadnjem napadu poskrbel Sergio Agüero, ki se je razveselil prvega gola v dresu Barcelone. 

Real Madrid si po šesti zmagi z dvajsetimi osvojenimi točkami deli prvo mesto z Real Sociedadom in Sevillo, Barcelona pa ostaja pri 15 točkah. To je bil 247. el clasico. Real Madrid ima zdaj 99 zmag in 412 golov, Barcelona je ostala pri 96 zmagah in 402 golih, 52 tekem pa se je končalo z remijem. Hkrati je to četrto zaporedno slavje Real Madrida na el clasicih; nazadnje se je to zgodilo leta 1965.

Oblak ni imel recepta za Skandinavca, Suarez rešil remi

Drugi derbi kola je bil na sporedu v večernem terminu: na Wandi Metropolitano je Atletico Madrid Jana Oblaka gostil vodilni Real Sociedad, ki je po prvem polčasu vodil z golom Alexandra Sorlotha iz 7. minute. Rdeče-beli tekme niso začeli dobro, a se izboljševali proti koncu polčasa, kot rečeno pa je Oblaka že v enem prvih napadov na tekmi matiral Norvežan, ki je zaključil povsem skandinavsko akcijo po podaji Šveda Alexandra Isaka in se po prestopu iz Leipziga razveselil prvenca v belo-modrem dresu. Isak je v enem prvih napadov drugega polčasa nato povišal že na 2:0 in Diego Simeone, ki je že ob polčasu zamenjal Thomasa Lemarja (v igro je prišel Yannick Carrasco), se je odzval z novima menjavama: aktiviral je še Geoffreyja Kondogbiaja in Angela Correo, ki sta zamenjala Renana Lodija in Rodriga De Paula.

Učinek je bil takojšen, čeprav je Luisu Suarezu za prvega od dveh golov večera podal Joao Felix, ki je bil na igrišču od prve minute. Prav Suarez je na koncu rešil točko državnih prvakov z golom v 77. minuti z najstrožje kazni po prekršku Mikela Merina.

Sevilla se je nepričakovano namučila s predzadnjo ekipo tekmovanja Levantejem. Čeprav je na začetku drugega polčasa povedla s 4:1, je vse do konca trepetala za tri točke. Gostje so do 61. minute znižali zaostanek na 4:3, tri minute kasneje je Sevilla znova zadela za 5:3, in v zaključku uprizorili niz nevarnih akcij, ki se na srečo domačih niso končale z zadetkom. »La Real« je tako z vrha spet sklatil Real Madrid, ki ima točko zaostanka, Atletico je četrti s tremi točkami manj od Baskov.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: