Evropska liga, kvalifikacije: slovo Celjanov in Domžalčanov

Nogometaši Celja in Domžal so izgubili povratni tekmi prvega predkroga evropske lige in končali s tekmovanjem.

Objavljeno
11. julij 2013 22.45
Nogomet
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Celje - Nogometašem Celja in Domžal se ni uspelo uvrstiti v drugi predkrog evropske lige. Celjani so na povratni tekmi z norveškim Tromsøjem izgubili z 0:2 in izpadli z rezultatom 2:3, Domžalčani pa so proti romunski Astri izgubili z 0:2, skupni izid je bil 0:3 v korist Astre.

Nogometaši Celja so se na današnji povratni tekmi hitro znašli v zaostanku, saj je njihovo mrežo že v četrti minuti načel Magnus Andersen.

Gostje so svoje vodstvo podvojili dvanajst minut kasneje. Rezervist Morten Moldskred, ki je v igro vstopil v 15. minuti, je že v sledeči minuti izkoristil podajo Aleksandra Prijovića in premagal Matica Kotnika. Norvežani bi v 37. minuti lahko dosegli še tretji gol, vendar je Prijović zadel okvir celjskega gola. Svojo priložnost so dočakali tudi Celjani, pri katerih je Gregor Bajde, ki je v 43. minuti zadel stičišče prečke in vratnice.

Celjski strateg Miloš Rus je takoj na začetku drugega polčasa opravil dve menjavi, namesto Gregorja Bajdeta in Nejca Plesca sta tekmo nadaljevala Miha Zajc in Tadej Žagar Knez.

Celjani so si z njuno pomočjo v 50. in 60. minuti priigrali lepi priložnosti, a je najprej Benjamin Verbič v kazenskem prostoru zgrešil žogo, nato pa je isti igralec sprožil z dobrih 20 metrov, izkazal pa se je vratar gostov Marcus Sahlman. Deset minut pozneje sta ista igralca imela nov dvoboj, spet pa je bil zmagovalec Šved v gostujočem golu.

Domačini so od 81. minute igrali z igralcem več, saj si je Saliou Ciss prislužil drugi rumeni karton, a jim tudi to ni pomagalo. Končni izid tekme 2:0 je pomenil napredovanje Tromsøja.

Astra premočna za Domžale

Tudi drugemu slovenskemu predstavniku Domžalam se ni uspelo prebiti v drugi predkrog evropske lige, saj so na povratni tekmi proti romunski Astri izgubili z 0:2, v skupnem seštevku dveh tekem pa je bil rezultat 3:0 v prid Astre.

Prvo lepšo priložnost na tekmi so zapravili gosti prek Draga Gabrića, ki je streljal s 25 metrov, a je Silviu Lung žogo ukrotil. Štiri minute pozneje je enega svojih številnih poskusov sprožil najnevarnejši napadalec Astre Kehinde Fatai, ki je z glavo meril mimo desne vratnice, v prvem polčasu pa je poskusil še v 20., 23. in 28. minuti. V slednji akciji je povsem neoviran z 10 metrov meril čez gol.

Domači so bili nevarni še v 16. minuti, ko je z 18 metrov sprožil Seidu Yahaya, izkazal pa se je Nejc Vidmar, 28., ko je Takajuki Seto z glavo žogo poslal mimo gola, in v 37. minuti, ko je Vidmar posredoval po poskusu Alexandruja Matela od daleč. Domžalčani so bili najbolj nevarni v 15. minuti, ko je Žan Majer najprej streljal s petih metrov, a je odlično posredoval Lung, nato pa je sprožil še Erik Janža, spet pa je bil na mestu romunski vratar.

Kmalu po začetku drugega polčasa se je začela domžalska ladja dokončno potapljati. Matel je pobegnil obrambi Domžal po desni strani in podal pred domžalska vrata, kjer je Gaber Dobrovoljc žogo z glavo nespretno poslal v lastno mrežo. V 55. in 60. minuti so imeli domači znova priložnosti, najprej je Seto s 25 metrov meril malce previsoko, nato pa sta od daleč poskusila še Gabriel Enache in Yahaya, a je bil obakrat na mestu Vidmar.

Gosti so prek Draška Božovića zagrozili v 61. minuti, a Lung ni imel težkega dela, minuto pozneje pa so domači podvojili prednost, ko je odbito žogo vratarja Vidmarja s petih metrov v mrežo potisnil Sadat Bukari. Tri minute pozneje je Gabrić streljal z 18 metrov, žogo pa poslal mimo leve vratnice. V 83. minuti je od daleč dobro streljal Rudi Požeg Vancaš, Lung pa se je znova izkazal, tako kot še v 87. minuti.

Domžalčani so tekmo končali z deseterico na igriščo, saj si je Nejc Skubic v 93. minuti prislužil drugi rumeni karton.

Evropska liga, povratne tekme prvega predkroga

Celje - Tromsø 0:2 (0:2) /2:1/

(Andersen 4., Moldskred 16.)

 

Celje: Kotnik, Krajcer, Korošec, Žitko, Vidmajer, Jugović, Gobec, Žurej, Verbič, Bajde (46./Žagar Knez), Plesec (46./ Zajc).

Tromsø: Sahlman, Fojut, Čaušević, Koppinen, Ciss, Bendiksen (15./Moldskred), Andersen (73./Drage), Johansen, Pritchard, Kristiansen, Prijović (79./Ondrašek).

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Astra - Domžale 2:0 (0:0) /1:0/

(Dobrovoljc 50./ag, Bukari 62.)

 

Astra Giurgiu: Lung, Youssef, Morais, Muresan, Matel, Yahaya (72./Barboianu), Seto, Enache (66./Amorim), Bukari (78./Ivanovski), Budescu, Fatai.

Domžale: Vidmar, Skubic , Dobrovoljc, Majer (69./Vancaš Požeg), Janža, Kous (84./Pihler), Stankovič, Božovič, S. Vuk, G. Vuk (65./Parker), Gabrić.

 

// rezultata prvih tekem