Evropska liga: Salzburg in Basel brez zmagovalca, Ludogorec visoko izgubil proti Valencii

Salzburg je na gostovanju v Baslu iztržil neodločen izid (0:0), Ludogorec je izgubil proti Valencii (0:3).

Objavljeno
13. marec 2014 18.18
Posodobljeno
13. marec 2014 19.56
Italy Soccer Europa League
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Basel - V evropski ligi so danes potekale prve tekme osmine finala, v katerih so nastopili štirje slovenski nogometaši.

Po današnjem večeru je lahko najbolj zadovoljen vratar Jan Oblak, ki je z Benfico zmagal na gostovanju pri Tottenhamu (3:1), Josip Iličić je s Fiorentino iztržil neodločen izid pri Juventusu (1:1), kar velja tudi za Kevina Kampla, ki je s Salzburgom gostoval pri Baslu (0:0), medtem ko je Roman Bezjak ob porazu Ludogorca proti Valencii z 0:3 zapravil enajstmetrovko.

Povratne tekme bodo 20. marca.

Salzburg in Basel brez zmagovalca

Kevin Kampl je s Salzburgom gostoval v Baslu in s soigralci iztržil neodločen izid 0:0. Avstrijci so sprožili več strelov (14:7, v okvir 6:4) in imeli na voljo več udarcev iz kota (9:2), a je ostalo pri začetnem izidu.

Slovenski reprezentančni vezist je imel znova vidno vlogo pri Salzburgu in je imel dve priložnosti za gol, vendar mu je vratar Yann Sommer ustavil poskusa v 18. in 19. minuti. Kampl je igral do 91. minute, ko ga je na igrišču zamenjal Valentino Lazaro.

Bezjak zgrešil enajstmetrovko ob porazu Ludogorca

Bolgarski Ludogorec, za katerega igra slovenski napadalec Roman Bezjak, je na prvi tekmi osmine finala z Valencio izgubil z 0:3.

Španci so povedli v 5. minuti z golom Antonia Barragana, nato pa so v 24. minuti ostali le z deseterico igralcev, saj je Seydou Keita v svojem kazenskem prostoru podrl Bezjaka in si prislužil predčasen odhod z igrišča. Na srečo Valencie je vratar Diego Alves ustavil poskus slovenskega napadalca z bele točke in ostalo je pri vodstvu gostov z 1:0.

Po devetih minutah nadaljevanja je Ludogorec prejel nov udarec, saj je Fede Cartabia podvojil vodstvo španskega moštva. Valencia je v drugem polčasu zadela še tretjič, ko je Philippe Senderos v 59. minuti povišal na 3:0.

Slovenski napadalec Roman Bezjak je na igrišču ostal do 73. minute, nato je svoje mesto prepustil Michelu. Domačini so ob koncu tekme tudi sami ostali brez igralca, potem ko je bil v 80. minuti izključen Juninho Quixada.

Oblak z Benfico slavil v Londonu

Slovenski vratar Jan Oblak je branil celotno srečanje svoje Benfice proti Tottenhamu in s soigralci zmagal s 3:1. Za veliko prednost portugalskega moštva je dva gola prispeval branilec Luisao, preostalega je dosegel napadalec Rodrigo. Za Tottenham je s prostega strela zadel Christian Eriksen.

Iličić podajalec pri izenačujočem golu Fiorentine

Slovenski reprezentančni vezist Josip Iličić je na gostovanju svoje Fiorentine pri Juventusu (1:1) igral celotno tekmo in podal za edini gol svojega moštva.

Torinčani so povedli z golom Artura Vidala v tretji minuti, končni izid pa je po podaji Iličića postavil rezervist Mario Gomez v 79. minuti.

 

Prve tekme osmine finala evropske lige

Basel - Salzburg 0:0 (0:0)

Porto - Napoli 1:0 (0:0)

(Martinez 57.)

Ludogorec - Valencia 0:3 (0:2)

(Barragan 5., Cartabia 33., Senderos 59.)

AZ Alkmaar - Anži Mahačkala -:- (-:-)

(Johannsson 31./11-m)

Sevilla - Real Betis 0:2 (0:1)

(Baptistao 15., Sevilla 77.)

Juventus - Fiorentina 1:1 (1:0)

(Vidal 3.; Gomez 79.)

Lyon - Viktoria Plzen 4:1 (1:1)

(Fofana 12., 70., Lacazette 53., Mvuemba 61.; Horava 2.)

Tottenham Hotspur - Benfica 1:3 (0:1)

(Eriksen 64.; Rodrigo 30., Luisao 58., 84.)