FIFA že pripravila bobne za žreb, Italijani predlagajo odmore

Pred petkovim žrebom skupin za nogometno SP v Braziliji so reprezentance že razporejene v štiri kakovostne bobne.

Objavljeno
03. december 2013 18.45
Slovenia Soccer World Cup 2014 Switzerland
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Rio de Janeiro - Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je pred petkovim žrebom skupin za nogometno SP v Braziliji reprezentance že razporedila v štiri bobne.

Že nekaj časa je znano, da bodo v prvem bobnu Brazilija, Španija, Nemčija, Argentina, Kolumbija, Belgija, Urugvaj in največje presenečenje - Švica.

V drugem bobnu so Ekvador, Čile, Nigerija, Kamerun, Gana, Slonokoščena obala in Alžirija, v tretjem so Japonska, Južna Koreja, Iran, Avstralija, Mehika, ZDA, Honduras in Kostarika, v četrtem pa Hrvaška, Nizozemska, Italija, Anglija, Portugalska, Grčija, BiH, Rusija in Francija.

Ker je v drugem bobnu le sedem reprezentanc, v četrtem pa jih je devet, bodo v petek pred glavnim žrebom določili še, katera evropska reprezentanca se bo priključila drugemu bobnu, tako da bo v vsakem po osem ekip.

Žreb bo na sporedu v petek ob 17. uri po srednjeevropskem času.

Italijani so za prekinitve

Italijanska nogometna zveza (FICG) pa je na kongresu v Costa do Sauipe na FIFA naslovila predlog o odmorih med tekmami svetovnega prvenstva. Selektor Cesare Prandelli je razkril, da so predlagali dva odmora med tekmo, da se bodo igralci lahko osvežili.

»V Braziliji se bomo ubadali z dvema velikima težavama, kot že junija na pokalu konfederacij: vročino in vlago, ki bo zlasti v določenih mestih zelo moteča za igralca. Če bi radi imeli šov, potem bi morali igralcem zagotoviti razmere za spektakel,« je italijanski selektor povedal na novinarski konferenci v Rimu.

Dva dveminutna odmora bi nogometaši imeli na sredini obeh polčasov, v tem času bi lahko popili zadostno količino tekočine, za kar ponavadi skrbijo denimo ob izvajanju avta ali kota. To pa še dodatno moti potek tekme, meni Prandelli in verjame, da bodo njegov predlog podprle tudi druge reprezentance, ki so igrale na pokalu konfederacij in tako že izkusile težke razmere za igro. Nekdanji trener Rome in Fiorentine je celo dejal, da ga je tedaj kar osem od 11 igralcev prosilo, naj jih zamenja. »To pa je kar veliko, kajne?«