Figo ne bo umaknil kandidature za predsednika Fife

Predstavniki Luisa Figa so se odzvali na govorice, da naj bi Portgalec skupaj z Van Praagom izstopil iz bitke za predsednika Fife.

Objavljeno
20. maj 2015 14.36
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Amsterdam - Predstavniki nekdanjega odličnega nogometaša Luisa Figa so zanikali trditve nizozemskega časopisa De Volkskrant, da se bo Portugalec umaknil iz borbe za predsedniško mesto Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Pri nizozemskem časopisu so objavili novico, da naj bi nekateri predsedniški kandidati razmišljali o skupni kandidaturi, s katero bi nastopili proti sedanjemu predsedniku Seppu Blatterju, ki je na čelu Fife od leta 1998.

Tako naj bi Luis Figo in predsednik nizozemske nogometne zveze Michael van Praag umaknila svoji kandidaturi, s čimer bi pomagala enemu izmed preostalih kandidatov, jordanskemu princu Aliju Bin Al-Husseinu, vendar pa Figo tega ne namerava storiti.

»Vztrajamo pri prvotnih načrtih. Luis je neodvisen kandidat in tako bo tudi ostalo. Ne drži poročanje medijev, da bo odpotoval na Nizozemsko,« so za Reuters povedali predstavnki Figa.

V boju za predsedniško mesto Fife tako ostajajo Sepp Blatter, ki se bo boril za peti zaporedni mandat, Ali Bin Al-Hussein, Luis Figo in Michael van Praag.

Novi predsednik Mednarodne nogometne zveze bo znan 29. maja na zasedanju v Zürichu.