Fonseca prevzel vodenje Porta

Portugalski prvak Porto bo v naslednjih dveh sezonah nastopal pod vodstvom glavnega trenerja Paula Fonsece.

Objavljeno
10. junij 2013 19.12
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Porto - Iz aktualnega portugalskega prvaka Porta so sporočili, da so našli zamenjavo za nekdanjega trenerja glavnega trenerja Vitorja Pereiro, 40-letnega Paula Fonseco.

Gre za neuveljavljenega portugalskega strokovnjaka, ki je v svoji karieri vodil manjša moštva, med drugimi Odivelas, Pinhalnovense, Aves in nazadnje Paços Ferreiro, s katerim je v pretekli sezoni portugalskega prvenstva končal na tretjem mestu.

Zdaj Fonseco čaka povsem drugačna naloga, saj se bo spoprijel z izzivi, ki jih prinaša vodenje 29-kratnega portugalskega prvaka, ki je v zadnjih dvajsetih sezonah domačega prvenstva osvojil kar štirinajst lovorik.

»Njegovo imenovanje ni nikakršno tveganje. Je mlad trener, a je v svoji karieri dosegel več kot njegovi predhodniki, ki so uspešno vodili naše moštvo. Z moštvom Pacos de Ferreira je sezono začel s ciljem obstati med portugalsko elito, a se mu je na koncu uspelo zagotoviti nastopanje v Evropi (Pacos bo nastopil v kvalifikacijah lige prvakov, op. p.). Ne poznam osebe, ki bi ji uspelo narediti kaj takšnega,« je o Fonseci povedal predsednik Porta Jorge Nuno Pinto da Costa.