Fontaine: Za Francijo je najbolje, da se odpove izvedbi eura 2016

Jacques Lambert mu odgovarja v imenu prirediteljev: Že če bi zgolj razmišljali o tem, bi zmagali teroristi.

Objavljeno
16. november 2015 18.27
FBL-EURO-2016-FRA-FRANCE-ATTACKS-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Po petkovih terorističnih napadih v Parizu se je oglasil eden največjih francoskih nogometašev vseh časov, 82-letni Just Fontaine, in izrazil prepričanje, da bi morala Francija odstopiti od izvedbe eura 2016. Nekdanji izjemen igralec z nosom za gol je bil namreč na tribunah štadiona Stade de France, ki je bil prav tako (neuspešna) tarča samomorilskih napadalcev, med petkovim prijateljskim obračunom Francije in Nemčije.

»Zelo sem se že veselil evropskega prvenstva, zato me boli srce, da moram reči, da bi bilo za Francijo najbolje, da se odpove izvedbi tega turnirja. Vsaka druga država bi lahko prevzela organizacijo eura, le Francija ne. Bojim se, da se bo črni petek ponovil,« pojasnjuje Fontaine.

Na njegovo in podobna mnenja pa so se že odzvali prireditelji in zatrdili, da prvenstva ne bodo odpovedali. »Že če bi zgolj razmišljali o tem, bi zmagali teroristi. Tveganje je visoko; povečalo se je januarja, tokrat še bolj. A sprejeli bomo vse potrebne ukrepe za zagotovitev varnosti,« je pojasnil eden od organizatorjev Jaques Lambert.