Messi v Rimu obiskal papeža

Kot so sporočili iz Barcelone, zvezdnika Lionela Messija ne bo v argentinski reprezentanci za tekmo z Italijo.

Objavljeno
13. avgust 2013 19.02
SOCCER-FRIENDLY/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Rim - Najboljši nogometaš leta Lionel Messi se bo med reprezentančnim premorom predčasno vrnil v Barcelono, so danes sporočili iz katalonskega kluba. Argentinska reprezentanca tako nanj ne bo mogla računati na jutrišnji prijateljski tekmi z Italijo.

»Leo Messi bo izpustil prijateljsko tekmo med Argentino in Italijo v Rimu. Po posvetu z zdravniško ekipo argentinske reprezentance smo se odločili, da se bo vrnil v Barcelono, kjer bo do konca pozdravil lažjo poškodbo stegenske mišice,« so zapisali na spletni strani kluba.

Argentinski zvezdnik je sicer zaradi poškodbe izpustil že zadnjo tekmo Barcelone na azijski turneji, proti Maleziji. Katalonci sicer še vedno upajo, da bo Messi že nared do nedelje, ko je na sporedu prva tekma nove sezone v španskem prvenstvu. Barcelona bo z branjenjem naslova začela na tekmi proti Levanteju.

Tekmo v Rimu bo izpustil tudi italijanski nogometni zvezdnik Mario Balotelli.

Na obisku pri papežu

Messi se je sicer argentinski reprezentanci pridružil v Rimu, skupaj z nekaterimi italijanskimi reprezentanti ter selektorjema Cesarejem Prandellijem in Alejandrom Sabello pa v Vatikanu obiskal papeža Frančiška. Ob srečanju dveh najbolj slavnih argentinskih mož se je poglavar katoliške cerkve, sicer pa velik nogometni navdušenec, šalil, da se ne more odločiti, za koga bo navijal na sredini tekmi. »To je zame težka odločitev, še sreča, da gre le za prijateljsko tekmo. Le glejte, da bo res tako,« je naročil nogometnim zvezdnikom.

Papež Frančišek je Messiju, Mariu Balotelliju, Gianluigiju Buffonu in drugim še položil na srce, naj bodo s svojimi podobami dober zgled in vzor za navijače. »Nogometaši ste zelo popularni, ljudje sledijo vašemu zgledu, tako na igrišču kot zunaj njega. Zato imate tudi posebno družbeno odgovornost,« je dejal Frančišek, njegov slavni rojak pa mu je prikimal. »Papež ima prav. Nogometaši lahko po svetu širimo papeževo sporočilo in skušamo vedno igrati pravično. Spoštovanje drugih ljudi in nasprotnika nam naj bo osnovno vodilo na igrišču in tudi v življenju nasploh,« je povedal Messi.

Papež je opozoril tudi na nasilje navijačev, pa tudi nedovoljene stave, ki so v zadnjem obdobju postale stalnica vrhunskega športa. »Nogomet je postal posel. Pazite in v njem ohranjajte športni duh,« jim je še naročil Frančišek, ki se je posebej obregnil tudi ob vedno težavnega Balotellija: »Veš, tudi meni tu v Vatikanu ves čas govorijo, da sem nediscipliniran.«