Gareth Southgate kraljuje na lestvici najbolje plačanih selektorjev eura

Angleški selektor Gareth Southgate bo poleti v Nemčiji najbolje plačani selektor s 5,8 milijona evri letne plače, sledi domači selektor Julian Nagelsmann.
Fotografija: Angleški mediji so si enotni, da bo euro 2024 zadnje tekmovanje za Garetha Southgata, če ne bo osvojil lovorike. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Odpri galerijo
Angleški mediji so si enotni, da bo euro 2024 zadnje tekmovanje za Garetha Southgata, če ne bo osvojil lovorike. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters

Nogometni spletni portal Finance Football je pripravil raziskavo o plačah selektorjev reprezentanc, ki so se prebile na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Na vrhu seznama ni presenečenj, na prvem mestu je angleški selektor Gareth Southgate, ki zasluži 5,8 milijona evrov letno.

Sledi mu nemški selektor Julian Nagelsmann, ki letno zasluži milijon manj, na tretjem mestu je portugalski strateg Roberto Martinez. Prvo peterico, pravzaprav šesterico, zaokrožujejo Didier Deschamps (Francija, 3,8 milijona) in Louis van Gaal (Niz) ter Luciano Spaletti (Ita, oba 3 milijone evrov letne plače).

Slovenski selektor Matjaž Kek je s 300.000 evri letne plače (po podatkih Finance Footballa) na 21. mestu, izenačen je z madžarskim selektorjem Marcom Rossijem. Za njim so še Ivan Hašek (Češka, 250 tisoč), Edward Iordanescu (Romunija, 240 tisoč) in Willy Sagnol (Gruzija, 200 tisoč).

Izpostavimo še tri selektorje balkanskih reprezentanc: Sylvinho na klopi Albanije prejema 750.000 evrov, Dragan Stojković na srbski klopi 1,4 milijona evrov letno, hrvaški strateg Zlatko Dalić še 100.000 evrov letno več. 

Preberite še:

Komentarji: