»Gavči« premagali Trinidad in Tobago, Van Persie pomiril navijače

Argentinska reprezentanca je na prijateljski tekmi v Buenos Airesu premagala Trinidad in Tobago s 3:0.

Objavljeno
05. junij 2014 10.43
Posodobljeno
05. junij 2014 11.05
SOCCER-WORLD/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Buenos Aires - V noči s srede na četrtek so poleg dvoboja Urugvaja in Slovenije potekale še trije druge prijateljske tekme.

Aktivna je bila argentinska reprezentanca, ki se bo v soboto pomerila z varovanci Srečka Katanca, ki je v domačem Buenos Airesu premagala Trinidad in Tobago s 3:0.

Argentinci so prvi gol dosegli v 46. minuti. Lionel Messi je izvedel kot z leve strani, njegovo podajo je z glavo izkoristil Rodrigo Palacio in postavil izid polčasa.

Trinidad in Tobago je v drugem polčasu prejel še dva gola. Tudi pri drugem je bil v akcijo udeležen Lionel Messi, ki je v 51. minuti s prostega strela zadel vratnico, odbito žogo pa je v mrežo potisnil Javier Mascherano. Končni izid tekme je v 64. minuti postavil Maxi Rodriguez.

Zmagi za Čile in Slonokoščeno obalo

Ponoči sta bili uspešni še dve udeleženki svetovnega prvenstva v Braziliji. Reprezentanca Čila je z goloma Eduarda Vargasa in Mauricia Pinille premagala Severno Irsko z 2:0, Slonokoščena obala pa je po zaslugi Gervinha in Didierja Drogbaja strla odpor Salvadorja z 2:1.

Van Persieju ni hujšega

Napadalec nizozemske reprezentance Robin van Persie, ki je imel na sredini prijateljski tekmi z Walesom (2:0) težave z bolečinami v predelu dimelj, je pojasnil, da ne gre za hujšo poškodbo:

»Ni vam treba prav nič skrbeti. Bolečine so se pojavile v prvem polčasu, zato sva se s trenerjem bolj iz previdnosti odločila, da v drugem polčasu ne bom igral. Imel sem težave z dimeljsko mišico. A so tako nepomembne, da jih sam ne bi imenoval za poškodbo,« je dejal 30-letni Nizozemec.

Fifa ni priznala tekme med Belgijo in Luksemburgom

Mednarodna nogometna zveza je sporočila, da tekme med Belgijo in Luksemburgom (5:1), ki sta se 26. maja pomerila v Genku, ne bo priznala kot uradne.

Razlog za to je napaka belgijskega selektorja Marca Wilmotsa, ki je imel na voljo šest menjav, sam pa je zamenjal sedem igralcev.

Wilmots je s tem oškodoval svoje varovance, med drugimi Romeluja Lukakuja, ki je dosegel hat-trick, in Adnana Januzaja, ki je debitial v belgijski reprezentanci.

 

Izidi prijateljskih tekem

Argentina - Trinidad in Tobago 3:0 (1:0)

(Palacio 46., Mascherano 51., Rodriguez 64.)

Čile - Severna Irska 2:0 (0:0)

(Vargas 79., Pinilla 82.)

Slonokoščena obala - Salvador 2:1 (2:0)

(Gervinho 8., Drogba 42.; Alvarez 76./11-m)