»Gavči« proti Sloveniji brez Palacia in Demichelisa

Napadalec Interja in branilec Manchester C. sta v pripravljalnem dvoboju s Trinidadom in Tobagom utrpela poškodbi gležnja.

Objavljeno
06. junij 2014 19.49
SOCCER-WORLD/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Buenos Aires - Argentinska nogometna reprezentanca v jutrišnjem dvoboju (z začetkom ob 20.45) z izbranci selektorja Srečka Katanca ne bo nastopila v popolni zasedbi, saj izkušeni 59-letni strokovnjak Alejandro Sabella ne bo mogel računati na poškodovana napadalca Rodriga Palacia in branilca Martina Demichelisa. Ker imata oba težave z gležnjem, so se v strokovnem štabu odločili, da le nekaj dni pred začetkom svetovnega prvenstva v Braziliji z njima ni vredno tvegati.

Oba nesrečnika sta jo sicer skupila v včerajšnjem pripravljalnem obračunu s Trinidadom in Tobagom, ki so ga »gavči« dobili s 3:0. Prvi je moral predčasno z igrišča povratnik v izbrano vrsto, 33-letni član Manchester Cityja Demichelis, ki je po udarcu v prvem polčasu med odmorom ostal v garderobi. Le leto dni mlajši napadalec Interja Palacio, ki je v 45. minuti tudi načel mrežo T'n'T, je na terenu vzdržal do 76. minute, nato pa z zvitim gležnjem odšepal proti rezervni klopi. Poškodbi obeh nogometašev nista hujše narave.