Girona tudi po gladki zmagi Reala z dvema točkama naskoka

Alvaro Garcia in Artem Dovbik sta nadomestila zaostanek vodilnega moštva proti Rayu Vallecanu.
Fotografija: Girona ostaja hit španskega prvenstva. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Girona ostaja hit španskega prvenstva. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Nogometaši Girone nadaljujejo serijo odličnih nastopov v prvi tretjini španskega prvenstva. V 13. kolu so v gosteh ugnali Rayo Vallecano z 2:1, zabeležili 11. zmago v sezoni in povišali prednost na vrhu razpredelnice. Madridski Real se jim je z gladko zmago nad Valencio (5:1) zgolj približal na dve točki zaostanka.

Rayo Vallecano je sicer dvoboj proti vodilni zasedbi španske lige začel z daljšim nizom neporaženosti. Izgubil ni na zadnjih osmih tekmah, nazadnje je v gosteh odščipnil točko tudi Realu (0:0).

Današnji dvoboj je začel bolje in v peti minuti prešel v vodstvo z golom Alvara Garcie. V 42. minuti je izenačil zdaj drugi strelec lige Artem Dovbik (7 golov), v drugem delu pa je po 20 minutah zadel Savio za končnih 2:1 v korist gostov.

Girona je doslej v prvenstvu oddala točke le proti madridskemu Realu (0:3) v osmem kolu ter za uvod sezone proti Realu Sociedadu (1:1). Trenutno so varovanci Miguela Angela Sancheza Muñoza oziroma Michela v nizu petih zaporednih zmag, na lestvici pa imajo ob tekmi več 34 točk.

Real je rutinsko zmago, Valencia je sicer v prvem polčasu imela nekaj nevarnih akcij in bila tudi blizu izenačenju. A namesto tega so gostitelji, potem ko je Dani Carvajal zadel že takoj na začetku, pred polčasom povišali vodstvo z golom Viniciusa Juniorja, isti igralec pa je takoj po začetku drugega polčasa zadel za 3:0. Po golu Rodryga za 4:0 so lahko Madridčani že spustili ritem, isti igralec je sicer zadel še v 84. minuti, gostje pa so prek Huga Dura ob koncu dosegli vsaj častni gol.

Preberite še:

Komentarji: