Gliha bo računal tudi na Repasa

Nogometno reprezentanco do 21 let v kvalifikacijah za EP 2019 čakata domača dvoboja s Črno goro in Francijo.

Objavljeno
31. oktober 2017 16.24
J. P.
J. P.

Ljubljana - Selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let Primož Gliha je razkril seznam igralcev, na katere bo računal v dvobojih skupine 9 kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2019 s Črno Goro in Francijo. Francozi so po treh dvobojih z 9 točkami vodilni v skupini in imajo dve točki naskoka pred Slovenci, ki jih bodo gostili v ponedeljek, 13. novembra, ob 18.45 v Domžalah. Zadnjeuvrščeni Črnogorci, ki so v treh poskusih iztržili eno samo točko, bodo štiri dni prej ob 19. uri gostovali v Novi Gorici. Fantje se bodo po klubskih obveznostih zbrali v nedeljo.

»V naši skupini lahko kdor koli premaga kogar koli, kar je bilo jasno že pred začetkom kvalifikacij. Vsaka tekma je identična - težka - in vselej igramo na enak način. Naša največja težava je, da fantje ne igrajo in imajo v svojih klubih ogromno rezerv. Sedem, osem jih igra standardno, ostali dvoboje spremljajo s strani. Doslej smo odigrali tri obračune, zabili sedem golov, kar je dobro, zaskrbljujoče pa je, da se je med strelce vpisalo šest nogometašev. Potrebujemo igralca, ki bo zabijal, saj smo imeli v obeh dvobojih z Luksemburgom ogromno priložnosti. Danes bi imeli v žepu devet točk, če bi izkoristili 70 % priložnosti. Bili smo sami pred vratarjem, ni šlo za polpriložnosti. Morali bomo izkoriščati priložnosti, če bomo želeli pozitiven rezultat,« se zaveda Gliha.

V primerjavi z oktobrskima gostovanjema bo lahko računal tudi na legionarja Jana Repasa in Kenana Fatkića. »Kenan ima v nogah 70, 80 minut manj kot Jan, ki bo imel v dveh tekmah priložnost dokazati, da si zasluži nositi tudi članski reprezentančni dres. Vsi vemo, kako težko je biti dodana vrednost, ki jo prinašajo zadetki in asistence. Ne bo enostavno. Z njim se bom pogovoril, saj ne bo dobro, če bo to nápak dojel,« je še pristavil selektor.

Na Glihovem seznamu za Črno goro in Francijo so vratarji Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija) in Primož Bužan (Ankaran Hrvatini), branilci Erik Gliha (Avellino/Italija), Amadej Brecl (Celje), Luka Badžim, Gal Primc (oba Ankaran Hrvatini), Kristjan Arh Česen, Ožbej Kuhar (oba Triglav) in Matija Rom (Domžale), zvezni igralci Jan Repas (Caen/Francija), Kenan Fatkić (Chiasso/Italija), Jan Humar, Tilen Nagode (oba Gorica), Matic Vrbanec (Aluminija), Janez Pišek (Celje), Anže Pišek (Rudar) in Žan Žužek (Domžale) ter napadalci Jan Mlakar (Venezia/Italija), Martin Kramarič (Maribor), Alen Ožbolt (Domžale) in Milan Tučić (Rudar).