Gomisova nesreča posledica nizkega krvnega pritiska

Bafetimbi Gomis se je zgrudil med ligaško tekmo Tottenhama in Swanseaja. V zadnjih petih letih je omedlel štirikrat.

Objavljeno
05. marec 2015 12.00
FOOTBALL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Sredino tekmo angleškega prvenstva med Tottenhamom in Swanseajem je zaznamovala nesreča gostujočega napadalca Bafetimbija Gomisa, ki se je zgrudil na igrišču.

Francoski nogometaš je v osmi minuti izgubil zavest in so ga morali odnesti z igrišča, kasneje pa so ga prepeljali tudi v bližnjo bolnišnico, kjer so ugotovili, da ne gre za nič resnega.

29-letni Gomis je ponoči sam pojasnil, da je z njim vse v redu. Izgubo zavesti je pripisal nizkemu krvnemu pritisku, ki je posledica stresa zaradi zdravstvenega stanja njegovega očeta: »Počutim se v redu, po televiziji je izgledalo veliko bolj resno, kot je bilo v resnici. V zadnjem času sem bil pod hudim stresom, saj moram zaradi očetovega zdravstvenega stanja veliko potovati v Francijo. Razočaran sem, ker nisem mogel pomagati svojim soigralcem, rad pa bi se zahvalil vsem za podporo,« je na socialnem omrežju Twitter zapisal Gomis.

Gomis v zadnjih petih letih kar štirikrat izgubil zavest

Kot so pojasnili pri valižanskem klubu, naj bi Gomis izgubil zavest zaradi t. i. vazovagalne sinkope. To za Francoza ni novost, saj se je v zadnjih petih letih kar štirikrat zgrudil na tla, tako da se s tem bori že vse življenje.

»Z njim je vse v redu, pravzaprav je nemudoma želel nadaljevati z igro. To se mu ni zgodilo prvič, gre za posledico nizkega krivnega pritiska. V takšnih primerih je vedno razlog za skrb, vendar se je »Bafe« s tem že večkrat soočil. S tem smo bili seznanjeni še pred njegovim prihodom. Iz preventivnih razlogov smo opravili več pregledov in ti so pokazali, da je z njim vse v redu,« je razkril trener Swanseaja Garry Monk.

Swansea je v sinočnjem napetem obračunu izgubil z 2:3 in je s 40 točkami na devetem mestu, s 23 točkami zaostanka za vodilnim Chelseajem.