Gorica ali Zavrč, kdo bo še sledil zmagovitemu ritmu Maribora?

Prva Liga Telekom Slovenije: danes tekme 3. kola v Mariboru, Celju in Novi Gorici, jutri še v Kranju in Stožicah.

Objavljeno
27. julij 2013 10.33
Slovenija, Ljubljana, 31.Julij2011, Dušan Kosič, trener Olimpije. Foto: Igor Zaplatil/Delo
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Z izjemo Maribora je bil rok trajanja naših klubov v Evropi najkrajši možni, toda časa za tarnanje ni. Tekme na ligaškem prizorišču dajejo privlačnejšo in bolj prvinsko podobo, kar bo mogoče videti že v današnjih treh dvobojih 3. kola 1. SNL v Mariboru, Celju in Novi Gorici. Jutri bosta še tekmi v Kranju in Ljubljani.

Maribor: Maribor – Luka Koper (sobota, Dragoslav Perić, 17.30): Najprej je svoje opravil Rudar, nato še Luka Koper. Mariborčani hodijo po sledeh Olimpijinih krvnikov in jih tudi premagujejo. Koprčane sicer še morajo, toda kdo si sploh upa pomisliti, da bi koprski mladinci dali lekcijo vijoličnim serijskim zmagovalcem. V Ljudskem vrtu domuje toliko samozavesti, moči in kakovosti, da jih vsi drugi tekmeci skupaj ne premorejo. Kljub televizijsko narekovanemu terminu tekme vročina ne bo tako peklenska kot minulo nedeljo na Bonifiki. Vročica bo bržčas v nogah prekmursko-prleških fantov: vijoličnih Damjana Boharja in Nusmirja Fajića, če ga ne bo v začetni enajsterici zamenjal Jean Philippe Mendy, in koprskih Mitje Lotriča ter Mateja Pučka.

Celje: Celje – Rudar (Mitja Žganec, 20): Celjanom gre že za nohte, čeprav poraz v Zavrču ne sodi med spodrsljaje. A v še odraščajoči celjski zasedbi golobradih fantičev bi porazi lahko pustili neprijetne posledice. Ne glede na to, da je igralna usmeritev razvojna in spodbudna. Celjani nimajo izkušenega strelca. Dragan Čadikovski trenira in čaka na zeleno luč klubskih mož. Pomisleki o njegovi vrnitvi so upravičeni. Celjska filozofija je namreč, da gredo naprej z mladimi tudi za ceno slabših izidov. Velenjska je bistveno bolj ambiciozna, pri trenerju Jerneju Javorniku mlajši igralci sedijo na rezervni klopi.

Nova Gorica: Gorica – Domžale (Damir Skomina, 20):
Dolenjska točka je pokvarila goriško računico, a je hkrati opozorila, da se bo sloviti mož na klopi Gorice Luigi Apolloni moral čimprej navaditi na značilnosti slovenske lige. Kaže, da bodo Domžalčani tudi v tej sezoni bruhali ogenj le v gosteh. Pa še; v sredo bo goriško klubsko vodstvo preverjalo zaupanje članstva. Predsednik Robert Vrtovec ni več ogrožen po poslovno-športnem dogovoru o sodelovanju s Parmo, prav posebej spoštovan pa na Goriškem tudi ni.

Kranj: Triglav – Zavrč (nedelja, Slavko Vinčić, 18):
Kaj sta razkrili prvi tekmi Kranjčanov? Da so pod taktirko Dušana Kosića dobro vodeni in da tudi igrajo nogomet. Bolj kot zanje bo dvoboj pomemben za goste. Zavrčani imajo v hrvaških legionarjih veliko dodano vrednost in bi se lahko od tihih kandidatov za vrh spremenili kar v najresnejše. Seveda, če bodo znali opraviti s tekmeci, kot so Kranjčani.

Ljubljana: Olimpija – Krka (Matej Jug, 20.30): Ne bi bil nikakršen čudež, če bi bilo jutri na reški Kantridi (gostuje zagrebški Dinamo) več Ljubljančanov kot v Stožicah. Slovenskih ljubiteljev nogometne igre bo gotovo več! To je realnost aktualne Olimpije, ki si po evropskem izpadu ne sme privoščiti predolgega celjenja ran. Če ji je kaj v uteho – ta čas ni ustreznejše tekmice za vračanje samozavesti, kot je Krka.