Guardiola: Ne odhajam zaradi Mourinha

Velika tekmeca sta si v zadnjih izjavah polaskala: Mourinho je Guardioli zaželel srečo, slednji se mu je kavalirsko zahvalil.

Objavljeno
02. maj 2012 11.49
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Barcelona - Pred dnevi je Pep Guardiola končal ugibanja o svoji prihodnosti, saj je na tiskovni konferenci tudi uradno napovedal odhod iz Barcelone po koncu sezone in dejal, da si bo vzel začasen premor od nogometa.

Razlogov za slovo ni želel pretirano pojasnjevati, zato so se pričeli pojavljati namigovanja, da je njegov odhod povezan z večnim tekmecem na klopi Reala Josejem Mourinhom. Toda Guardiola je zanikal pisanja španskih medijev in dejal: »Moj odhod iz Barcelone nima nobene povezave z Mourinhom.«

Presenetljivo se je prvič uradno na novico odzval tudi sloviti Portugalec, ki je pred obračunom z Athleticom Bilbaom presenetil španske predstavnike sedme sile, saj je spravljivo in z izbranimi besedami spregovoril o Guaridoli.

»To je bila njegova osebna odločitev. Sam že ve, zakaj se je odločil tako, sam tudi najbolje ve, katere stvari ga osrečujejo v življenju. Sam sem trener že 12 let in bom zagotovo užival julija, ko ne bo nobenih tekem in trenigov. Toda vse skupaj je čudno, saj bom hkrati pogrešal prav vse to. Če bo Guardioli srečo v življenju prineslo začasno slovo od nogometa, mu želim vse najboljše,« je dejal nekdanji trener Interja, Chelseja in Porta.

V popoldanskih urah je imel tiskovno konferenco še Guaridola, ki se je kavalirsko zahvalil Mourinho za izrečene besede. »Moje slovo nima veze z Moruinhom. On k moji odločitvi ni prispeval niti enega odstotka. Nisem utrujen zaradi stalnih dvobojev z njim, temveč zaradi stalnega zmagovanja. Hvala Mourinho za prijetne besede,« je dejal 41-letni katalonski strateg.

Mourinho se je sicer dotaknil tudi svoje prihodnosti, saj se mu prihodnjo sezono izteče pogodba s »kraljevskim klubom«, a bil ob tem nekoliko skrivnosten: »Moja odločitev o vodenju Reala ni povezana s tem, kdo sedi na klopi tekmecev. Real Madrid je Real Madrid, svojo pot bodo uspešno nadaljevali tudi v prihodnosti. Nekaj pa je jasno za prihodnjo sezono - španska liga bo bolj izenačena, tudi Barcelona bo ostala nevaren nasprotnik.«