Gvineja ne bo gostila afriškega pokala 2025

Zahodnoafriška država Gvineja ne bo gostila afriškega pokala narodov v nogometu leta 2025, saj infrastruktura za prvenstvo še ni pripravljena.
Fotografija: Trening nogometašev pred nacionalnim štadionom v Conakryju, ki je bil leta 2009 prizorišče krvavega pokola. Za smrt več kot 150 protestnikov so v zadnjih septembrskih dneh letošnjega leta začeli soditi 11 moškim. FOTO: Cellou Binani/AFP
Odpri galerijo
Trening nogometašev pred nacionalnim štadionom v Conakryju, ki je bil leta 2009 prizorišče krvavega pokola. Za smrt več kot 150 protestnikov so v zadnjih septembrskih dneh letošnjega leta začeli soditi 11 moškim. FOTO: Cellou Binani/AFP

Novico je v petek sporočil predsednik Afriške nogometne zveze (Caf) Patrice Motsepe, piše francoska tiskovna agencija AFP.

»V Gvineji še nismo pripravljeni,« je dejal predsednik Motsepe na novinarski konferenci ter napovedal, da bo treba ponoviti postopek zbiranja kandidatur. Odločitev, da Gvineja ne bo gostila pokala 2025, so sprejeli že julija.

»Vztrajal sem, da se to ne sme javno objaviti. Moral sem osebno priti sem,« je dejal predsednik.

Gvineja bi sprva sicer morala prvenstvo gostiti leta 2023, a ker je Egipt nadomestil Kamerun kot gostitelja za leto 2019, se je pokal v Gvineji zamaknil za dve leti.

Organizacija nogometnega prvenstva bi bil za eno najrevnejših držav na svetu težak izziv, saj jim primanjkuje infrastrukture tako v športu kot v prometu.

»Caf bo moral prejeti nove ponudbe, saj tam, kjer smo zdaj, infrastruktura in objekti niso primerni ali pripravljeni,« pravi Motsepe. Predsednik afriške zveze naj bi imel v soboto po sestanku izvršnega odbora Caf novo novinarsko konferenco v Alžiru.

Preberite še:

Komentarji: