Halilhodžić odslej selektor Japonske

Po uspehu z alžirsko nogometno reprezentanco na SP v Braziliji je Vahid Halilhodžić nov izziv našel na Japonskem.

Objavljeno
12. marec 2015 13.27
ap Angola African Cup Soccer
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Tokio - Bosanski nogometni strokovnjak Vahid Halilhodžić je postal novi selektor japonske izbrane vrste. Na mestu selektorja reprezentance iz dežele vzhajajočega sonca je nasledil Mehičana Javierja Aguirreja, ki je prejšnji mesec odstopil zaradi slabih predstav Japonske na azijskem prvenstvu.

Halilhodžića so še pred nekaj meseci kot boga slavili v Alžiriji, potem ko je reprezentanco popeljal v drugi del svetovnega prvenstva. A ga niso uspeli zadržati med puščavskimi lisjaki, takoj po SP je napovedal slovo.

Japonska zveza mu je ponudila dva milijona evrov letne plače, pogodbo z zvezo je sklenil do svetovnega prvenstva v Rusiji 2018, reprezentanco pa bo prvič vodil na uradni tekmi 27. marca proti Tuniziji in Uzbekistanu štiri dni kasneje.

Za selektorja Japonske sta bila med kandidati še nekdanji danski reprezentant in trener Swansea Cityja Michael Laudrup in Italijan Luciano Spalletti, ki je Zenit St. Peterburg popeljal do dveh naslovov ruskega prvaka. Za mesto naj bi se bila potegovala tudi nekdanji angleški selektor Glenn Hoddle in Nemec Felix Magath.