Kampl le tekel

Potem ko je Josip Iličić zavrnil selektorjevo vabilo za prihod na zbor v Ljubljano, preživlja težko obdobje tudi v Italiji.

Objavljeno
12. november 2014 23.27
Posodobljeno
13. november 2014 07.00
NOGOMET
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Kevin Kampl včeraj še ni vadil skupaj s soigralci, kar je gotovo velika skrb za selektorja Srečka Katanca. Udarni adut Salzburga je namreč izpustil dopoldanski trening na Žaku, popoldne pa je v Stožicah nabiral kilometre le s tekom okrog igrišča – v družbi fizioterapevta Tomaža Šavnika in zdravnika Gorazda Plevnika –, na katerem je Katanec uigraval nekatere alternativne različice za sobotni dvoboj z Anglijo. Popoldne ni vadil niti Rajko Rotman, ki je čutil bolečine v dimljah.

Dopoldne Zavrl st., zvečer sijal Kavčič

Le včeraj je reprezentanca v času tokratne akcije vadila dvakrat. Živahno je bilo že na dopoldanski matineji v Šiški, ko je vadbo Slovencev spremljalo slabih 1000 otrok. Katančevo metodo treninga so spremljali tudi nekateri trenerji (opazili smo Dušana Kosića in Dejana Đuranovića), ujeli smo tudi Rudija Zavrla, ki bo jutri v Faru opravljal vlogo delegata na tekmi Portugalske in Armenije. Na popoldanskem treningu je obiskal reprezentanco tudi Tomaž Kavčič, ki se je nedavno vrnil s Kitajske. »Kavka« je bil osrednja zvezda večera, osebno ga je pozdravila večina reprezentantov (Handanović, Novaković, Birsa, Ljubijankić), med njimi tudi njegovi nekdanji izbranci v selekcijah U-21 (Oblak, Belec, Samardžić, Struna, Pečnik, Kurtić, Kampl, Lazarević in Milec), selektor Srečko Katanec pa ga je povabil na kavo.

Iličić kaznovan in pred menjavo kluba?

Potem ko je Josip Iličić zavrnil vabilo selektorja Srečka Katanca za prihod na zbor v Ljubljano, preživlja težko obdobje tudi v Italiji, kjer je prišel navzkriž z delom navijačev Fiorentine. »Jojo« je namreč v 73. minuti tekme z Napolijem – ta je v Toskani zmagal z 1:0 –, ko ga je trener Vincenzo Montella potegnil z igrišča, s prstom na ustih odgovoril na žvižge navijačev. Klub se je odzval in Kranjčana denarno kaznoval, Iličić se je sinoči sestal tudi s športnim direktorjem Danielejem Pradejem. Dnevnik Gazzetta dello Sport je ob tem poročal, da naj bi se Iličić »moral tudi opravičiti, kar pa naj ne bi preprečilo njegovega odhoda iz Fiorentine že v januarju«.