Handanović povečal uspešnost na 86 %

Inter naj bi Samirju Handanoviću ponujal 2,5 milijona evrov, slednji naj bi želel pol milijona več.

Objavljeno
13. april 2015 02.14
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Ljubljana – Samir Handanović je potrdil, da se z vodstvom Interja še ni uskladil o svoji prihodnosti in čaka na ponudbo milanskega kluba. Ljubljančanu bo prihodnje poletje potekla pogodba z Interjem, zato »morajo« Milančani kmalu razrešiti status svojega prvega vratarja.

Samir Handanović je po prepričljivi zmagi Interja v Veroni vnovič odgovarjal tudi na vprašanja o svoji prihodnosti med vratnicama. Razumljivo, ljubljanski vratar je ubranil že 21. strel z bele točke, odkar se je pred desetimi leti poročil z italijanskim nogometom, za nameček je še drugič v tej sezoni opravil z veteranom Luco Tonijem. »Sarma« mu je ubranil enajstmetrovko že v prvi medsebojni tekmi lanskega novembra, podobno mu je uspelo tudi konec tedna. To je bila že 21. obramba Handanovića iz 57 enajstmetrovk (37 %), še boljši pa je v zadnjem času. Slovenski reprezentant je uspešno ustavil 6 od zadnjih sedmih enajstmetrovk (!), kar predstavlja 86-odstotno uspešnost. To je seveda sanjsko.

»V Veroni na štadionu Bentegodi ni enostavno zmagati. Zato sem zelo zadovoljen predvsem z našo zmago. Po remiju s Parmo smo želeli igrati še bolj srčno in motivirano. Seveda sem vesel sleherne ubranjene enajstmetrovke, še bolj pa me veseli dejstvo, da nismo prejeli gola, kar nam v zadnjem času ni uspevalo,« je po zmagi povedal Samir Handanović, ki ohranja medijski molk le v Sloveniji. Handa je imel prav, Inter je nazadnje ohranil mrežo nedotaknjeno v serie A na slovenski kulturni praznik daljnega 8. februarja ...

In kaj je povedal o svoji prihodnosti pri Interju glede na podatek, da mu bo pogodba z Interjem potekla junija leta 2016? »Bomo videli, ta čas še vedno ne vem, kaj želi storiti klub. Doslej namreč nismo naredili koraka naprej oziroma ni bilo narejenega veliko,« je bil jedrnat in sporočilen Handanović. Tudi Interjev športni direktor Piero Ausilio je potrdil, da primer Handanović še ni rešen: »Upoštevati moramo določene parametre in Samir to dobro ve. Ve, kako močno ga Inter spoštuje. V naslednjih nekaj tednih bo znano več.« V rimskem dnevniku Corriere dello Sport so namignili, da se Handanovićevi predstavniki in Inter pogajajo o višini Ljubljančanove letne plače. Inter naj bi mu ponudil 2,5 milijona € na leto, 30-letnik naj bi zahteval pol milijona € več.

Kakorkoli se bo razpletel »primer Handanović«, je že zdaj bolj ali manj znano, da bo vratar slovenske reprezentance v prihodnje gotovo na boljšem bodisi v Milanu bodisi v Rimu ali kje drugje.