Handanović na vrhu serie A: ustavil tudi vse poskuse Ibrahimovića

Inter se je po mestnem derbiju utrdil na prvem mestu italijanskega nogometnega prvenstva.
Fotografija: Samir Handanović (v oranžni majici), Ivan Perišić in soigralci so takole proslavili odmevno in pomembno zmago nad Milanom. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Samir Handanović (v oranžni majici), Ivan Perišić in soigralci so takole proslavili odmevno in pomembno zmago nad Milanom. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Nogometaši Milana in Interja s Samirjem Handanovićem so igrali derbi 23. kola italijanskega prvenstva. Precej bolj zadovoljni so ga zapustili slednji, saj so zmagali s 3:0 in se utrdili na prvem mestu lestvice, kjer imajo zdaj štiri točke naskoka pred današnjim tekmecem.

V milanskem derbiju je pri 21 letih in 361 dneh vratar rdeče-črnih Gianluigi Donnarumma vpisal 200. nastop v elitni italijanski ligi, s čimer je precej popravil rekord Juventusovega čuvaja mreže Gianluigija Buffona, ki je svojo 200. tekmo igral pri 24 letih in 83 dneh. A Donnarumma je hitro moral po žogo v mrežo. Inter je namreč povedel v peti minuti, ko je po podaji Romeluja Lukakuja z desne strani z glavo zadel Lautaro Martinez, za katerega je bil to 12. gol sezone.


Zmagovalec odločen po dobri uri igre


V uvodu drugega polčasa se je trikrat moral izkazati Handanović po dveh poskusih Zlatana Ibrahimovića in enem Sandra Tonalija. So pa modro-črni povišali prednost v 57. minuti, ko je še drugič na tekmi zadel Martinez, takrat po podaji Ivana Perišića. Ko je Lukaku v 66. minuti zadel za 3:0, je bil zmagovalec dokončno odločen.

Zlatan Ibrahimović je tudi takole zaman poskušal matirati vratarja Samirja Handanovića. FOTO: Miguel Medina/AFP
Zlatan Ibrahimović je tudi takole zaman poskušal matirati vratarja Samirja Handanovića. FOTO: Miguel Medina/AFP


Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: