Henrique spet zadel dvakrat za finalni zmenek s Palmeirasom

Letošnji finale pokala libertadores bo povsem brazilski. Palmeirasu iz Sao Paula se je ponoči v finalu pridružil Flamengo iz Rio de Janeira.
Fotografija: FOTO: Na štadionu Monumental je bilo spet vse v znamenju Bruna Henriqueja, s svojo partnerico pa je očitno tudi v veselem pričakovanju. FOTO: Santiago Arcos/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Na štadionu Monumental je bilo spet vse v znamenju Bruna Henriqueja, s svojo partnerico pa je očitno tudi v veselem pričakovanju. FOTO: Santiago Arcos/AFP

Flamengo je na gostovanju v ekvadorskem Guayaquilu premagal tamkajšnjo Barcelono z 2:0. Gola je dosegel Bruno Henrique (18. in 50. minuta). Tudi na prvi tekmi v Sao Paulu je z 2:0 zmagal Flamengo in tudi na prvi tekmi je oba gola dosegel Henrique.

Že v torek so se v finale prebili lanski zmagovalci: Palmeiras je na povratni tekmi pri Atleticu Mineiru v Belo Horizonteju iztržil neodločen izid 1:1 in napredoval po zaslugi pravila o doseženem golu v gosteh, saj se je prva tekma končala z 0:0.



Odločilni gol za Palmeiras je v 68. minuti dosegel Dudu in ekipi zagotovil nastop v finalu južnoameriške različice pokala lige prvakov. Pred tem je za Atletico pred 18.000 gledalci zadel Čilenec Eduardo Vargas (52.).

Finale letošnjega pokala libertadores bo na sporedu 27. novembra v urugvajski prestolnici Montevideo na stadionu Centenario. Obe ekipi bosta igrali za že tretji naslov. Palmeiras je bil prvak leta 1999 in 2020, Flamengo pa 2019 in 1981.

Preberite še:

Komentarji: