Hiddink odstopil kot selektor Nizozemske

Nizozemski selektor Guus Hiddink je zaradi slabih rezultatov predčasno končal svoj drugi mandat.

Objavljeno
30. junij 2015 08.16
Posodobljeno
30. junij 2015 08.29
FBL-EURO-2016-NED-HIDDINK-FILES
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Amsterdam - Nizozemski selektor Guus Hiddink je včeraj zvečer odstopil s svojega položaja in ga prepustil dosedanjemu pomočniku Dannyju Blindu.

68-letni Hiddink je reprezentanco prevzel lanskega avgusta in imel veljavno pogodbo do konca evropskega prvenstva 2016, vendar pa je Nizozemska pod njegovim vodstvom dobila le štiri izmed desetih tekem, zato se je Hiddink odločil za slovo.

Nizozemski nogometaši so na dosedanjih šestih kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo vknjižili deset točk in v skupini A zasedajo tretje mesto, pred njimi so Čehi (13) in Islandci (15).

»Res mi je žal, da so se stvari tako razpletle. Bilo mi je v čast opravljati naloge selektorja izbrane vrste, svojemu nasledniku in strokovnemu štabu želim veliko sreče na poti do evropskega prvenstva 2016,« je sporočil Hiddink, za katerega je bil to drugi mandat na klopi Nizozemske (1994-1998, 2014-2015).

Na nizozemski nogometni zvezi so ob Hiddinkovem odhodu zapisali: »Obžalujemo, da smo morali sprejeti to odločitev, vendar pa kljub velikim zaslugam in znanju delo Guusa Hiddinka ni bilo takoj vidno, za vsa prizadevanja se mu želimo zahvaliti.«