Hladnokrvni Gerrard rdeče ponovno zavihtel na vrh

Vodilna trojka v Angliji brez spodrsljaja, v nedeljo veliki derbi v Liverpoolu. Četrto mesto in LP se vse bolj nasmihata Evertonu.

Objavljeno
07. april 2014 02.10
P. Z., šport
P. Z., šport
London – Kakšen derbi se obeta v nedeljo na Anfieldu! Ob 25. obletnici tragedije na Hillsboroughu se bosta soočila Liverpool in ManCity. Zmaga bi obema odprla pot do naslova. Remi bi ustrezal Cityju, pa tudi Chelseaju, ki zaokrožuje trojček kandidatov za tron.

Mrtvi tek v premier league se nadaljuje. Liverpool, Manchester City in Chelsea se v odločilni del sezone podajajo s podobnih izhodišč. Chelsea, ki ga v torek čaka težka tekma s PSG v ligi prvakov, je s 3:0 odpravil Stoke, Manchester City s 4:1 Southampton, še najbolj se je za tri točke namučil Liverpool. V prestolnici je Steven Gerrard izkoristil obe enajstmetrovki in »rdeči« so vpisali zmago z 2:1 proti bojevitemu West Hamu z bivšima »liverpoolovcema« Stuartom Downingom in Andyjem Carrollom.

Pet kol pred koncem ima Liverpool 74 točk, Chelsea 72 in City 70, s tem, da ima slednji dve tekmi v dobrem. V nedeljo se bo ob obletnici tragedije v Sheffieldu derbi začel s sedemminutnim zamikom (13:37) v spomin na 96 žrtev tragedije. Vsi so bili navijači Liverpoola, ki na lovoriko čaka od leta 1990, torej 24 let. Toda trener Brendan Rodgers umirja strasti. »Ciljna črta je še daleč. Še veliko dela nas čaka, nenazadnje domači tekmi z Manchester Cityjem in Chelseajem. Vedno razmišljam samo o naslednji tekmi in tudi tokrat se bom s Cityjem ukvarjal šele od jutri. Gledanje v prihodnost je zelo nevarno. Gremo raje korak za korakom. Nikogar ne smeš podcenjevati. Premier league je najbolj izenačena na svetu. V Nemčiji, Franciji in Italiji je vse odločeno, pri nas je še vse odprto,« opozarja Severni Irec, ki je prerodil rdečega velikana. Luis Suarez (29 golov) in Daniel Sturridge (20) tvorita najboljši napadalni dvojec, a včeraj nista imela strelskega dne. Urugvajec, ki je zrušil klubski rekord po številu golov v sezoni in lovi absolutnega, je zadel prečko in zgrešil žogo, ko se je znašel sam pred vrati. Za West Ham je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa Guy Demel izkoristil napako sodnika, ki ni videl očitnega prekrška nad vratarjem Simonom Mignoletom. A sporno izenačenje od gostov ni terjalo krutega davka. Kapetan Gerrard je v jeseni športne kariere že skoraj obupal, da bo svoj klub pripeljal na vrh. Lepše priložnosti verjetno ne bo več imel. Včeraj je hladnokrvno izkoristil tudi drugo enajstmetrovko in prinesel težko prigarano zmago Liverpoolu. Veliki met je uspel tudi mestnemu tekmecu Evertonu, ki se mu nasmiha četrto mesto, potem ko je doma s 3:0 odpravil Arsenal in se mu približal na točko zaostanka, odigral pa je tekmo manj. To je bila šesta zaporedna zmaga Evertona, ki je nazadnje v LP sodeloval pred devetimi leti.