Hong objavil reprezentančni seznam za SP

Južnokorejski selektor Myung-Bo Hong je izbral 23 igralcev, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Objavljeno
08. maj 2014 12.12
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Daegu - Južna Koreja se je pridružila državam, ki so objavile reprezentančne sezname za prihajajoče svetovno prvenstvo v nogometu.

Južnokorejski selektor Myung-Bo Hong je na seznam le pet nogometašev, ki so igrali na prejšnjem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, edini tridesetletnik pa je 32-letni branilec Kwak Taehwi.

»Gre za mlado ekipo, ki pa ji ne primanjkuje izkušenj, saj vsi nogometaši igrajo v močnih ligah. Morda ne gre za najmočnejšo južnokorejsko reprezentanco, vendar vam zagotavljam, da si bodo nogometaši prizadevali za to,« je pojasnil selektor Hong.

Južna Koreja bo na svetovnem prvenstvu igrala v skupini H, v kateri so že Belgija, Ažirija in Rusija.

 

Reprezentančni seznam Južne Koreje

Vratarji: Jung Sung-Ryong (Suvon Bluewings), Kim Seung-Gyu (Ulsan Hyundai), Lee Bum-Young (Busan IPark);

Branilci: Hong Jeong-Ho (Augsburg), Hwang Seok-Ho (Sanfrecce Hirošima), Kim Chang-Soo (Kashiwa Reysol), Kim Jin-Soo (Albirex Niigata), Kim Young-Gwon (Guangzhou Evergrande), Kwak Tae-Hwi (Al Hilal), Lee Yong (Ulsan Hyundai), Yun Suk-Young (Queens Park Rangers);

Vezisti: Ha Dae-Sung (Peking Guoan), Han Kook-Young (Kashiwa Reysol), Ji Dong-Won (Augsburg), Ki Sung-Yueng (Sunderland), Kim Bo-Kyung (Cardiff City), Lee Chung-Yong (Bolton Wanderers), Park Jong-Woo (Guangzhou R&F), Son Heung-Min (Bayer Leverkusen);

Napadalci: Kim Shin-Wook (Ulsan Hyundai), Koo Ja-Cheol (Mainz 05), Lee Keun-Ho (Sangju Sangmu), Park Chu-Young (Watford).