Hrvati v Čatežu žalili nogometaše Crvene zvezde in jim razbili avtobus

Hujši incident so v Termah Čatež, kjer so nastanjeni srbski nogometaši, preprečili varnostniki. Razbijači pridržani.

Objavljeno
22. junij 2015 11.44
Zloglasni Bad Blue Boys v Domžalah niso povzročili incidenta
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Čatež ob Savi - Nogometaši beograjske Crvene zvezde, ki se na novo sezono pripravljajo v Sloveniji, so bili včeraj deležni obiska sovražno nastrojenih navijačev. Večernje novosti na svoji spletni strani poročajo, da je nekaj navijačev razvpite zagrebške skupine Bad Blue Boys verbalno zmerjalo nogometaše, nakar so se znesli še nad njihovim avtobusom. Na slovenski policiji so potrdili, da so razbijače ujeli in pridržali.

Zagrebški huligani so po poročanju srbskih medijev njihove nogometaše obkladali z žaljivkami »cigani, četniki«, a jim ti niso posvečali pretirane pozornosti. Hujši incident so kasneje preprečili varnostniki. No, gostje s Hrvaške vseeno niso mirno zapustili območja vodnega parka, saj so se znesli nad uradnim avtobusom srbskih podprvakov in povzročili za 2000 evrov škode.

S slovenske policije so sporočili, da so štiri hrvaške državljane ujeli na mejnem prehodu Rigonce, ko so skušali zapustiti Slovenijo. Pijanega voznika so pridržali, podobno tudi 26-letnika, ki naj bi razbil šipo na avtobusu. Slednjega bodo v skladu z zakonom o kazenskem postopku zaradi poškodovanja tuje stvari tudi kazensko ovadili. Na policiji so še dodali, da nimajo nikakršnih dokazov, da gre za navijače iz skupine Bad Blue Boys.