Hrvaški selektor bo prehodil 120 kilometrov

Selektor hrvaške nogometne reprezentance Zlatko Dalić se je znova podal na romanje do Medžugorja.
Fotografija: Zlatko Dalić v Dohi, kjer je aprila potekal žreb skupinskega dela letošnjega mundiala. FOTO: Carl Recine/Reuters
Odpri galerijo
Zlatko Dalić v Dohi, kjer je aprila potekal žreb skupinskega dela letošnjega mundiala. FOTO: Carl Recine/Reuters

Okoli 120 km dolgo pot je Zlatko Dalić v nedeljo začel v domačem Livnu, družbo pa mu delajo trije prijatelji. Po poročanju Slobodne Dalmacije se je moral priljubljeni Dalić že večkrat ustaviti zaradi fotografiranja z mimoidočimi, novembra ga z varovanci seveda čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. Hrvaška, aktualni svetovni podprvak, bo v skupini E igrala z Belgijo, Kanado in Marokom.

»Verujem že vse življenje, tako tudi vzgajam moje otroke. Vsako nedeljo poskušam priti k maši, Bogu pa se zahvalim za vsak dan posebej, saj mi je dal moč in vero, a tudi priložnost, da naredim nekaj v življenju,« je pred leti razložil Dalić, ki je v Rusiji pred dobrimi štirimi leti z varovanci spisal zgodovino z uvrstitivjo v finale, kjer je nato ognjene ustavila izbrana vrsta Francije.

V kvalifikacijah za letošnje SP je Hrvaška sicer izgubila uvodno tekmo v Ljubljani (0:1), nato pa začela nizati zmage in se do Katarja prebila v zadnjem kolu z  minimalno zmago nad Rusijo v Splitu.

Preberite še:

Komentarji: