Igralci v Angliji izbrali Luiza Suareza

Urugvajski nogometaš je na tronu nasledil Garetha Bala, priznanje za najboljšega mladega igralca Edenu Hazardu.

Objavljeno
28. april 2014 13.15
FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-CHELSEA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Napadalec Liverpoola Luis Suarez je najboljši nogometaš v tej sezoni angleškega prvoligaškega tekmovanja po izboru igralcev (PFA). Sedemindvajsetletni urugvajski reprezentant, ki je v 31 nastopih zabil že 30 golov, je ugnal tudi Chelseajevega Belgijca Edena Hazarda, ki se je okitil z naslovom najboljšega mladega nogometaša, in Yayo Toureja iz Manchester Cityja. Na tronu je zamenjal Garetha Bala, ki so ga s priznanjem ovenčali lani, ko je bil še član Tottenhama.

»V ligi nastopa ogromno odličnih obrazov, zato si štejem v čast, da so moj prispevek na terenu opazili tudi moji igralski kolega. Zahvalo sem hvaležen soigralcem in strokovnemu štabu, brez njihove pomoči in podpore te nagrade ne bi prejel,« se je smejalo Suarezu, ki ni samo najboljši strelec, temveč tudi podajalec angleškega prvenstva. Nagrada je zanj uteha po zadnjem porazu njegovega Liverpoola (0:2) na Anfieldu s Chelseajem, s katerim si je klub močno priprl vrata v boju za naslov prvaka.

Poleg Suareza, Hazarda in Toureja so v idealno enajsterico prvenstva uvrstili še Daniela Sturridgea, Stevena Gerrarda (oba Liverpool), Petra Čecha, Garyja Cahilla (oba Chelsea), Adama Lallano, Luka Shawa (oba Southampton), Vincenta Kompanyja (Manchester City) in Seamusa Colemana (Everton).