Iličić na pragu Bologne

Če je verjeti italijanskim medijem, se bo slovenski nogometni reprezentant za 7 milijonov iz Fiorentine preselil k Bologni.

Objavljeno
28. junij 2015 22.30
jer/Nogomet Slovenija:Anglija
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bologna - Če gre verjeti italijanskim medijem, tudi ugledni Gazzetti, se je slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić znašel tik pred podpisom pogodbe z novim italijanskim prvoligašem Bologno. Kot poroča Sport MediaSet, je klub z njegovim dosedanjim delodajalcem Fiorentino že dorekel vse podrobnosti prestopa, težkega sedem milijonov evrov.

Predstavnike Bologne zdaj čaka še sklenitev dogovora s 27-letnim kranjskim zveznim igralcev glede njegovih osebnih zahtev. Iličić se je na radarju kolektiva, ki se je skozi dodatne kvalifikacije vrnil v serie A, znašel že v zimskem prestopnem roku, ko je bila Bologna - sicer nekdanji delodajalec še enega slovenskega reprezentanta Reneja Krhina - še drugoligaš.

Kreativni napadalno usmerjeni igralec sredine igrišča se je moštvu iz Firenc pridružil predlanskega julija po prestopu iz Palerma za odškodnino devetih milijonov evrov, v minuli sezoni pa je zabil deset golov in prispeval še štiri podaje. Če bo do prestopa res prišlo, bo spet igral pod taktirko nekdanjega trenerja Palerma Delia Rossija. Zanimivo: tudi drugi dosedanji Slovenec pri Fiorentini Jasmin Kurtić je zamenjal delodajalca, odslej si bo kruh služil pri Atalanti.