Infantino ima tudi podporo NZS

Člani izvršnega odbora NZS so v podpori Švicarju zapisali, da so prepoznali njegovo dobro in požrtvovalno delo.

Objavljeno
02. februar 2016 18.44
J. P.
J. P.

Ljubljana - Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na redni seji soglasno podprl kandidaturo 45-letnega pravnika Giannija Infantina za predsednika Mednarodne nogometne zveze (FIFA). Švicar, ki je pri evropski podružnici (UEFA) že od preloma tisočletja, generalni sekretar pa ob oktobra 2009, se bo moral ob morebitni izvolitvi najprej posvetiti povrnitvi ugleda FIFA, svojo predsedniško kandidaturo je namreč razdelil na tri stebre: reforme in dobro vodenje, demokracijo in sodelovanje ter razvoj nogometa.

Infantino je v predstavitvi programa zapisal, da se morajo reforme zgoditi v srcu FIFA, ki si lahko le tako povrne ugled nogometne in splošne javnosti. Strukturirane reforme morajo zvezo preobraziti v sodobno in dobro vodeno inštitucijo, vredno tega, da vodi globalno najpriljubljenejši šport na svetu. Spremembe obljublja na vseh področjih FIFA - pri volitvah, sestavi komisij in svetov, tudi glede največjih tekmovanj. Tako se bo eden ideologov povečanja evropskega prvenstva s 16 na 24 reprezentanc zavzemal tudi za širitev svetovnega prvenstva z 32 na 40 ekip. »Širitev eura je požela velik uspeh s športnega, promocijskega in komercialnega vidika, verjamem, da lahko nekaj podobnega naredimo tudi s svetovnim prvenstvom,« je poudaril Infantino.

Člani izvršnega odbora NZS so v podpori Švicarju zapisali, da so prepoznali njegovo dobro in požrtvovalno delo, pa tudi strast, s katero se je lotil nogometnega posla, in iskreno podporo manjšim nogometnim zvezam. Predsedniške volitve pri FIFA bodo sicer 26. februarja.