Iniesta: Vrnitev? Saj nisem nikdar odšel (VIDEO)

Z dvema goloma Neymarja je Barcelona le še potrdila premoč nad PSG in se uvrstila v svoj sedmi polfinale v osmih letih.

Objavljeno
22. april 2015 12.47
Spain Soccer Champions League
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Potem ko je Barcelona že z zmago s 3:1 na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov proti Paris St. Germainu naredila velik korak proti polfinalu, so Katalonci sinoči na domači zelenici le še potrdili nastop med najboljšo četverico tega elitnega tekmovanja. Z zmago z 2:0 in skupnim izidom 5:1 so že sedmič v osmih letih napredovali v polfinale lige prvakov.

Če je bil junak zmage v Parizu urugvajski zvezdnik Luis Suarez, je tokrat domače navijače navduševal Brazilec Neymar, strelec obeh zadetkov za zmago Barcelone. Po sijajni potezi Andresa Inieste je zadel v 14. minuti, nato pa deset minut za tem po podaji Danija Alvesa dosegel še svoj 30. gol sezone. »Zelo sem zadovoljen s predstavami, ki jih kažem v tej sezoni. Še naprej moramo tako igrati in dosegati cilje. Ne smemo se ustaviti, priti moramo vse do finala,« je dejal mladi Brazilec.

Neymar je sicer prvi gol povsem pripisal Iniesti. »On je že opravil vse potrebno, jaz sem moral le preigrati vratarja in zadeti,« je dejal o izkušenem soigralcu, ki je s svojim slalomom po dolgem času spet navdušil navijače katalonskega kluba. Žogo je prejel od branilca Javierja Mascherana, še globoko na svoji polovici, nato pa jo skozi pariško obrambo popeljal naprej in jo v pravem trenutku oddal Neymarju. Tako je zapisal šele tretjo podajo v tej sezoni lige prvakov, medtem ko v španskem prvenstvu ni dosegel še nobene in le dve v kraljevem pokalu.

S svojo predstavo, ki jo je sicer končal že ob polčasu, je spomnil na čase Pepa Guardiole, ko je bil najpomembnejši člen ekipe. »Če sem se vrnil? Saj nikdar nisem odšel. Nekateri vidijo to sicer drugače. Sam se vedno trudim dobro igrati. Zadovoljen sem, kako se stvari odvijajo, mislim, da se vedno še lahko izboljšaš,« je dejal Iniesta.

Želijo lovoriko

Z njim ter tudi z vsemi ostalimi igralci je bil seveda zelo zadovoljen tudi trener Luis Enrique. »Dobro smo odprli tekmo. Igralci so razumeli, kaj potrebujemo, igrali so intenzivno, četudi smo že imeli ugoden rezultat,« je ocenil, a se nadejal, da najboljše predstave Barce še prihajajo. »Igralci so garali vso sezono, da so ostali v igri za vsako lovoriko. Naša želja ni le polfinale, z vsem tem trdim delom, s temi odličnimi igralci želimo še višje. Vedno želimo biti boljši od naslednjega nasprotnika v ligi prvakov.«

Trener Parižanov Laurent Blanc je po porazu športno priznal, da PSG tokrat ni bil na ravni Barce. »Vsi so od nas pričakovali boljšo predstavo, a nasprotnik nam tega enostavno ni dovolil. Individualna in kolektivna kakovost je bila na njihovi strani, onemogočili so nam tako dobro obrambo kot napad.« »Premagali smo Chelsea, a to ni bilo dovolj, da bi ostali v tekmovanju. Morda smo tedaj imeli več izkušenj kot nasprotnik, a tokrat nam jih je proti Barceloni manjkalo.«