Italija: bo brazilski dvojec lahko nadomestil Šveda?

V italijanskem nogometnem prvenstvu se bosta jutri pomerila Milan in Juventus (20:45).

Objavljeno
24. februar 2012 17.47
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Najboljša nogometna moštva bodo v naslednjih dneh po evropskih srečanjih odigrala nove tekme državnega prvenstva. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji italijanske Serie A, kjer se bosta na velikem derbiju pomerila Milan in Juventus.

Srečanje ne bo pomembno zgolj zaradi zgodovine obeh klubov, temveč tudi zaradi tega, ker trenutno zasedata prvo oziroma drugo mesto. V boljšem položaju so igralci Milana (50), ki imajo točko več od Juventusa (49), ki pa je dobil zadnje medsebojno srečanje v ligi - 2. oktobra je slavil z 2:0.

Z jutrišnjim derbijem sta bolj kot ostali povezana nogometaša Zlatan Ibrahimović in Andrea Pirlo. Švedski napadalec je na tekmi z Napolijem udaril Salvatoreja Aronico in še ni odslužil kazni treh tekem prepovedi. Moštvo Milana ga bo še kako pogrešalo, saj je v prvenstvu dosegel 15 zadetkov in je drugi najučinkovitejši strelec, tik za Antonijem Di Natalejem (17).

Andrea Pirlo, ki bo jutri nastopil za torinski Juventus, je pred tem kar deset let igral za Milan. Za klub je odigral 284 tekem in dosegel 32 zadetkov, dvakrat je bil tudi udeležen pri osvojitvi naslova evropskega prvaka (2003, 2007) in tako pri aktualnih državnih prvakih pustil globok pečat. 32-letni vezist tudi v letošnji sezoni nastopa odlično, toda njegov nekdanji soigralec v vrstah Milana Mario Yepes opozarja, da Pirlo ni edina nevarnost kluba.

»Juventus se ne zanaša zgolj za enega igralca, imajo močno moštvo in veliko željo po zmagi. Še vedno so neporaženi, zato so zelo samozavestni in so še bolj odločeni, da iztržijo dober rezultat. Srečanje ni odločilno, ker jih bo sledilo še veliko, vendar bi morebitna zmaga pomenila velik zagon, zato upamo na uspeh,« zaključuje Yepes.

Allegri: sprejel sem Ibrahimovićevo kazen

Strateg Milana Massimiliano Allegri se bo na pomembnem srečanju moral znajti brez najboljšega strelca ekipe Zlatana Ibrahimovića. »Njegovo kazen sem sprejel, saj glede tega nismo mogli storiti nič. Jutri se bomo brez njega pomerili z ekipo, ki si zasluži visok položaj na lestvici, saj imajo najboljšo obrambo in na 23 tekmah še niso izgubili,« je dejal Allegri, ki ne bo moral računati tudi na Kevina Princa Boatenga in Maxija Lopeza, na voljo pa bosta Brazilca Robinho in Alexandre Pato. »Prepričan sem, da se bo vrnil v velikem slogu. Začel bo na pomembni tekmi in bo tako zelo motiviran,« je o Patu povedal strateg Milana.

Conte: Milan je več kot zgolj Zlatan

Trener Juventusa Antonio Conte se zaveda, da bodo nasprotniki tudi brez prvega strelca še kako nevarni. »Kljub njegovi odsotnosti ne bomo spremenili nič. Milan je dokazal, da se dobro znajdejo tudi brez njega, še najbolj očitno je bilo to na tekmi z Udinesejem (1:2), kjer smo mi zgolj remizirali. Ne smemo se sprostiti, saj nasprotniki zasedajo prvo mesto na lestvici in veljajo za favorite,« je o Milanu dejal Conte.