Italija z novimi težavami pred petkovim dvobojem

Daniele De Rossi, Gianluigi Buffon in Andrea Barzagli so izpustili včerajšnji trening italijanske reprezentance.

Objavljeno
17. junij 2014 12.52
Brazil Soccer WCup Italy
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Mangaratiba - Italijanska nogometna reprezentanca se pred svojo drugo tekmo svetovnega prvenstva s Kostariko (20. 6.) spopada s številnimi poškodbami svojih igralcev.

Včerajšnji trening so morali izpustiti trije nogometaši. Poleg vratarja Gianluigija Buffona, ki je zaradi poškodbe gležnja manjkal na tekmi z Anglijo, sta bila odsotna tudi branilec Andrea Barzagli in vezist Daniele De Rossi. Težave s poškodbo ima tudi branilec Mattia De Sciglio, ki je prav tako manjkal za tekmi z Anglijo, vendar je v ponedeljek vadil po posebnem programu.

V italijanski reprezentanci se nadejajo, da bodo že na petkovi tekmi s Kostariko lahko računali na svojega prvega vratarja Buffona: »Pri njem ne gre za običajen zvinj gležnja, vendar so na srečo vezi nepoškodovane. Njegovo stanje bomo morali še oceniti, smo optimistični, vendar je zdravje na prvem mestu,« je povedal zdravnik italijanske reprezentance Enrico Castellacci.

Sirigu opozarja na Kostariko

Če Buffon ne bo pravočasno okreval za petkovo tekmo, ga bo v vratih ponovno zamenjal Salvatore Sirigu, ki je branil na prvi tekmi z Anglijo:

»Že pred prvenstvom sem opozarjal na Kostariko, saj ni nihče govoril o njej. Vedno se govori samo o svetovnih prvakih, sam pa sem pričakoval, da bo Kostariki uspelo nekaj velikega. Ljudje pozabljajo na to reprezentanco, ki pa je zelo močna in njeni obetavni igralci nastopajo v ligi prvakov, poleg tega pa so navajeni igrati v teh pogojih in se jih bomo morali zelo paziti,« opozarja vratar Paris Saint-Germaina, ki si želi, da bi se Buffon čim prej vrnil v gol:

»Če bom moral znova braniti, bom na to pripravljen, vendar si vsi želimo, da se znova vrne v gol. Je velik igralec in je prispeval svoj del pri zmagi nad Anglijo, saj nam je pred tekmo namenil nekaj besed. Zaveda se, da bo po okrevanju dobil nazaj svoje mesto v golu in tudi sam vem, kje bo moje mesto,« je še dodal Sirigu.

Kolumbija nad Slonokoščeno obalo brez Bacce

Kolumbijska reprezentanca je bila pred četrtkovo tekmo s Slonokoščeno obalo deležna slabe novice, saj se je poškodoval napadalec Carlos Bacca.

27-letni član Seville si je na nedeljskem treningu poškodoval desno stegensko mišico in bo moral počivati vsaj deset dni, zato je pod vprašajem tudi njegov nastop na zadnji tekmi skupinskega dela z Japonsko, ki bo 24. junija proti Japonski.